TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Se Bowers og Wilkins’ vildeste højttaler

Drømmehøjttalerne er lige om hjørnet. B&W's flagskib 800 D3 kommer ud i maj.

Knus sparegrisen, sælg en nyre eller tag et lån i huset. Nu kommer Bowers & Wilkins 800 D3, den vildeste højttaler de endnu har lavet. Men den kommer til at koste det hvide ud af øjnene.

Vi har tidligere fortalt om Bowers & Wilkins nye 800-serie med high-end højttalere i flere varianter. Flagskibet har dog været længe undervejs, men nu ved vi, at Bowers & Wilkins 800 D3 debuterer på high-end messen i München i maj.

Der vil de fremvise flagskibet og naturligvis spille musik ved et eksklusivt arrangement for en inviteret presse, og vi agter at være til stede.

Læs testen af B&W 803 D3 her.

Højttaleren er den mest komplekse i den nye 800-serie, og har samme Diamond-diskant og kontinuum-mellemtone som den mindre 802 D3.

Foto: B&W
Foto: B&W

Men her er der to Aerofoil-25 cm-basenheder (802 D3 har 20 cm-enheder) i et større kabinet. Den slags kan både være godt og skidt, da store kabinetter kan få uønskede resonanser. B&W har derfor brugt stærke matrix- og metalstivere og forstærket basenhederne med kulfiber at dæmpe resonanserne i de aktive enheder.

Kraftige magneter og mindre tolerancer i svingspolesystemet skal give bedre kontrol, og delefiltersekstionen til mellemtone og diskant er ændret.

Spændende, ikke? Hvordan den lyder, kan vi fortælle mere om efter den 5. maj.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.