TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

PMC lancerer ny topmodel

Fact12 kalder engelske PMC højttaleren, som spiller barskere, end man skulle tro, når man ser det smalle kabinet.

forfatter
Publiceret 16/05/2013 - 14:45

Desværre er der ikke mange steder i landet, man kan høre højttalere fra PMC. De, der får chancen, bliver smittet, og har man først fået et par PMC-højttalere i hus, er der ikke meget andet som duer.

Fact12 er den største model i Fact-serien, som henvender sig til de der ønsker sig high-end lyd fra slanke højttalere.

Den nye Fact12 bliver ikke lige netop billig, med en estimeret pris på 12.000 pund pr. par (100.000 kr.), men så har PMC også kørt den helt ud denne gang. En helt ny 5 cm mellemtone, lavet i samarbejde med SEAS i Norge og udviklet ved hjælp af laserteknologi, gør dette til et trevejs højttalersystem.

To 14 cm baselementer med membraner i aluminiumssandwich og en tilpasset 19 mm Sonomex diskant fra SEAS, diskant flankerer mellemtonedomen.

FACT12-bak

PMC har udstyret højttaleren med to kontakter på bagsiden, som man kan bruge til at tilpasse frekvensresponsen i de laveste og højeste oktaver til rumakustikken. Idéen er at give ejeren mulighed for at trimme lyden fra højttaleren, således at man kan kompensere mere med placeringen af højttalerne.

Som sædvanlig for PMC har Fact12 et transmissionslinjekabinet. Hvor bassen ledes gennem en lang siksak-kanal indeni kabinettet og ud gennem en åbning på den 3,5 cm tykke frontplade. Metoden giver højttaleren bedre rækkevidde i bassen, og her taler vi basfrekvenser ned til 26 Hz, som er betydelig lavere end de 35-40 Hz, vi er vant til fra så slanke højttalere.

Hvordan de lyder, er ikke godt at sige. De 10 minutter, jeg fik med højttalerne, gav mig et lovende førstehåndsindtryk: Dynamisk, balanceret, fyldig bas, åben mellemtone og knaldgodt stereoperspektiv.

Resten må vi finde ud af i en kommende test, men det kan måske blive en interessant high-end højttaler for de mange, som ikke har plads til store højttalere.

Fact-12-PAIR-360_rf

 

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
De bedste trådløse vi har hørt KEF’s trådløse, gulvstående LS60 Wireless er intet mindre end brillante.
Sonos: Alle rygterne var sande! Så er der sat dato og navn på Sonos' stemmestyring og soundbar. Der er også bærbare nyheder.
Vanvittig råt fra KEF Jeg er ligeglad med, om det er rock eller klassisk, du hører. Disse højttalere af en anden verden ryster din krop igennem og giver dine ører den fineste massage.
Steinway Lyngdorf indleder badesæsonen Steinway & Sons Marine Speaker er luksuslyd til vandige omgivelser.
Præcisionsværktøj du kan bruge derhjemme Genelec er først og fremmest kendt for sine højttalere til lydstudier, men 6040R kan også bruges derhjemme.
Harman Kardon udfordrer konkurrenterne med ny soundbar Harman Kardon lover fantastiske lydoplevelser hjemme i stuen med den nye Citation MultiBeam 1100.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend