Piega-højttalere med unikke enheder

Schweizernes opfindsomhed har ingen ende. Flade koaksialenheder er bestemt ikke hverdagskost.

Foto: Piega

De unikke enheder, har givet navn til Piega. Der er tale om et ordspil på det italienske udsagnsord for at udfolde sig, piegare. For de flade membraner, som vi kender som bånddiskanter, har små “folder” i overfladen, som er en sandwich af ultratynd folie og ledende metal.

Læs testen af Piega Classic 80.2

De mest avancerede af Piegas enheder er koaksiale med diskant i midten og mellemtoneenheden uden om. Som i Classic-højttalere, vi testede tidligere. Nu kommer de samme enheder i en ny og forbedret udgave. Først i en helt ny Coax-serie, der i øjeblikket består af tre udgaver.

Foto: Piega

Den mindste, Coax 311, er en reolhøjttaler, imens Coax 511 er en slank gulvhøjttaler med fire nyudviklede 16 cm-basenheder (UHQD), med bredbånd af titanium og membraner i en alusandwich. De findes i en større udgave, Coax 711, med fire 22 cm-basenheder, der er flagskibet i serien af koaksialenheder.

Højttalerne har en meget generøs båndbredde op til 50 kHz, og meget god følsomhed på 90 til 92 dB.

Alle er lavet af aluminium med intern afstivning og noget de kalder “Tension Improvement Modules” (TIM), der angiveligt dæmper selv de mindste vibrationer i kabinettet.

Højttalerne kommer ikke til salg før 2017, men vi kender allerede nu priserne pr. sæt:

Coax 311: 45.000 kroner
Coax 511: 80.000 kroner
Coax 711: 130.000 kroner

Foto: Piega

AV-connection

Les videre
Exit mobile version