TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Perlisten – Perceptual listening

Amerikansk-danske Perlisten Audio kan spille højt og ultrarent.

forfatter
Publiceret 18/03/2022 - 11:16

Helt nye højttalermærker ser vi ret ofte. Men nye højttalere i den ambitiøse ende og med egenudviklede højttalerenheder, det er alt andet end hverdagskost.

Det er imidlertid, hvad Perlisten Audio står for. Firmaet er hjemmehørende i USA og er stiftet i 2016, men er nyt på det danske marked. Og skal man dømme ud fra anmeldelser i hjemlandet, ser det lovende ud.

Perlisten Audio Står for “Perceptual Listening,” en helt ny lytteoplevelse. Bag selskabet står amerikanske Daniel Roemer og danske Lars Johansen, som blandt meget andet er kendt fra Peerless og Miller & Kreisel.

Alle Perlistens højttalerenheder udvikles og fremstilles in-house på egen fabrik, og alle Perlisten modeller kan fungere som lukket kabinet eller basrefleks til brug med eller uden mærkets subwoofere.

Perlisten Audio fremhæver, at de er bygget på videnskabelig grund og deler gerne detaljeret teknisk information og måledata. De viser stolt frekvensmålinger (on- og off-axis), kurver for impedans, fase, forvrængning og spektrogrammer med off-axis gengivelse langs vertikale og horisontale akser.

Vi har ikke endnu fået oplyst priser på Perlistens modeller. Men det ser voldsomt ambitiøst ud. Firmaet skulle også være det første, der har opnået certificering efter THX Dominus, som er en ny standard for hjemmebiografer på op til 184 kvadratmeter ved lydtryk op til 120 dB med minimal forvrængning.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Raidho har forbedret sin fineste højttaler En af de lækreste high-end højttalere, vi kender til, har fået sin arvtager.
lbpluss
HomePod er det nye anlæg Den større HomePod-højttaler er virkelig engagerende at lytte til, når den ikke lytter til dig.
lbpluss
Komplet stereoanlæg til det lille rum Større trådløs JBL-højttaler.
lbpluss
Musikalsk hyldest til Italiens violinbyggere Sonus faber fornyr Homage-serien.
lbpluss
Ny HomePod kommer til Danmark Apples større højttalere relanceres i en ny og smartere version.
Følg Lyd & Billede