Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nye perler fra Cabasse

Cabasse fejrer 70 år med to nye højttalersystemer til vidt forskellige tegnebøger: 2.1-systemet The Pearl Keshi og de svinedyre The Pearl Pelegrina.

Skrevet af / 31/10/2021 - 22:06
Nye perler fra Cabasse

Hvis du kan lide god lyd, der ikke fylder meget, vil Cabasse gerne pryde din stue med 2.1-systemet The Pearl Keshi. Ordet er japansk og beskriver små perler, som man finder på Tahiti og andre steder i det sydlige Stillehav. Det kan vel også siges at være passende for de runde satellithøjttalere med en diameter på kun 8 cm.

Cabasse Pearl Keshi er et virkelig kompakt højttalersystem. Alligevel bliver vi lovet fantastisk lyd. Kan sluttes til TV’et via optisk digitalindgang. (Foto: Cabasse)

The Pearl Keshi – kompakt og frigjort

Både den kompakte subwoofer med dens 6,5 tommers enhed og satellithøjttalerne står på stativer, der er så frakoblet fra underlaget som muligt. De hænger så at sige i luften for at frigøre dem fra vibrationer fra gulv eller hylder og dermed give den renest mulige lyd.

Højttalerne har en helt ny højttalerenhed, som drives af en 300 watt forstærker. I hver af dem! Membranen er kun 50 mikrometer tynd og drives af en kraftig neodymmagnet.

Lydsignalet digitalkonverteres med 32 bit/768 kHz præcision, og en digitalprocessor sørger for, at det elektriske lydsignal tilpasses bedst muligt til højttalernes akustik, så det, der kommer ud i rummet, er så rent som muligt.

Subwooferen drives af en 450 watt forstærker, så man både kan høre og mærke dynamikken i sin yndlingsmusik.

Læs også Den perfekte højttaler findes ikke. Men den her er tættere på end de fleste. Nogle højttalere er dyrere end andre. Og desuden latterlig meget bedre.

Streaming

Cabasse The Pearl Keshi kan kobles til Bluetooth eller netværk og streamer musik fra tjenester som Spotify, Tidal, Qobuz og Deezer samt internetradio m.m.

Anlægget styres med app’en StreamCONTROL, og man kan også afspille sine egne musikfiler, uanset om det er i komprimeret MP3-, AAC- eller WMA-format, eller man bruger højopløste filer som AIFF, FLAC, ALAC, DSD64 eller DSD128.

(Foto: Cabasse)

The Pearl Pelegrina – slagkraftig storhed

Hvis du ikke synes, at 20.000 kroner for The Pearl Keshi er dyrt nok, hvad så med det tidobbelte? Det er nemlig, omtrent hvad man skal lægge for at erhverve sig et par The Pearl Pelegrina!

Der er tale om et par store kugleformede kabinetter, som står på standere, der nærmest ligner tentakler. Som igen får højttalerne til at give mindelser om en invasion fra rummet …

Kabinetterne huser hver sin trevejs koaksialenhed, hvilket vil sige, at bas, mellemtone og diskant sidder uden på hinanden og spiller på samme akse. Det giver det bedst mulige stereoperspektiv, uanset hvor i rummet man sidder, og uanset afstanden til højttalerne.

Enheden er den samme som i The Sphere og Baltic V. Basmembranen har en diameter på 30 cm, altså 12 tommer, og højttalerne strækker sig helt ned til 10 Hz. Forstærkereffekten på i alt 3700 watt giver et maksimalt lydtryk på 134 dB, så pas på hørelsen – og naboerne!

Alt, hvad der hedder forstærkning og tilslutninger, er integreret i gulvstanderens fod, og Pelegrina har desuden indbygget rumkorrektion, som automatisk kalibrerer højttaleren for optimal lydkvalitet uanset placering.

The Pearl Pelegrina har også streaming via Bluetooth og netværkstilslutning, og styres også med StreamCONTROL-app’en.

Cabasse The Pearl Pelegrina er et par monstrøse koaksialhøjttalere til 200.000 kroner. (Foto: Cabasse)

Priser og tilgængelighed

Cabasse The Pearl Keshi fås i sort og hvid mat udførelse. Systemet koster 20.000 kroner og er tilgængeligt nu.

The Pearl Pelegrina fås også i sort og hvid. Højttalerne koster 200.000 kroner og er på lager i midten af november.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Overraskende billig high-end

Pillen der virker på humøret

Legendarisk guitarorstærker får nyt liv

Boom for evigt

Ekstrem soundbar fra Steinway Lyngdorf

Skjulte basmuskler fra Neat

Franske højttalere får mundvandet til at løbe

Berømt kunstner udsmykker B&O

Se den vildeste JBL-samling i verden

Se hvilken højttaler der er tilbage!

Superdiskant er kronen på værket

En ny stjerne på højttalerhimlen

Scroll to Top