TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ny IKEA-højttaler ligner en billedramme

Den nye Symfonisk-højttaler fra IKEA og Sonos er beregnet til at hænges fladt og diskret på væggen.

Der har gået rygter om, at Sonos og IKEA snart ville lancere en ny højttaler i Symfonisk-serien, og nu ved vi mere om, hvordan den kommer til at se ud. Den nye højttaler er endnu ikke officielt præsenteret, men er nu dukket op på IKEAs amerikanske website.

Videoanmeldelse: Sonos-fleksibilitet til lavpris En smart introduktion til det bedste multirumssystem – til en meget attraktiv pris.

Forklædt som billedramme

Foreløbig får vi kun et udsnit af højttaleren at se; den ligner en billedramme med indbygget højttaler. I stedet for at indramme et almindeligt billede har Sonos og IKEA altså sat en højttaler i med stoffront foran.

Den nye Symfonisk-højttaler fås i sort eller hvid. Selve rammen måler 40 x 50 cm og rager 5 cm ud fra væggen.

Udsnit af den nye Symfonisk billedrammehøjttaler. (Foto: IKEA/Sonos)

IKEAs amerikanske hjemmeside fortæller lidt mere, her hurtigt oversat til dansk:

“Sonos er eksperter i lydoplevelse, og hos IKEA har vi en stor viden om boligindretning og hjemmeliv. Det er en rigtig god kombination for at hjælpe flere mennesker til at streame musik og podcasts uden højttalere, der stjæler plads,” siger Stjepan Begic, som har været en del af samarbejdet omkring Symfonisk. “Vi udfordrer hinanden og finder på nye løsninger. F.eks. den kombinerede billedramme og Wi-Fi-højttaler – den havde ingen af os formået at udvikle alene.”

“Ved at samarbejde med designerne har vi kunnet bevare billedrammens tynde kant, mens vi skjuler en dybere akustisk volumen bag den. Sammen med en waveguide giver det os mulighed for at lave god rumfyldningslyd fra noget, der ligner en tynd højttaler,” uddyber Sara Morris, som er Senior Principal Product Manager hos Sonos.

Hjemmesiden nævner også, at billedrammen ligesom de øvrige Symfonisk-højttalere kan integreres med andre Sonos-højttalere og være en del af et større lydsystem. Måske som baghøjttalere til surround-sound?

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.