Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ny højttalerserie fra Argon

Fenris er en ny serie af aktive højttalere fra Argon Audio til TV'et, mobilen eller det lille anlæg. Også til vinylfolket.

Skrevet af / 24/01/2022 - 16:00
Ny højttalerserie fra Argon

Argon Audio har flere gange imponeret os med vellykkede lydprodukter til en meget tilgængelig pris. Ikke mindst den lille højttaler Forte A4, der rent ud sagt lød forbandet godt til prisen. Nu har Forte-serien fået en lillebror, der lover at være tæt på kvaliteten fra Forte-serien. Bare endnu billigere.

Den nye serie har fået navnet Fenris, og den består ligesom Forte-serien af en kompakthøjttalerne A4 og A5 (med henholdsvis 4″ og 5″ bas/mellemtone) samt gulvmodellen A55 (med 5″ bas og 5″ bas/mellemtoneenhed).

ARGFENRISA5BK O 1
Fenris A5 (Foto: Argon Audio)

Selv om vi er nede i den meget betalelige ende af prisskalaen, er højttalerne ægte aktive. Det vil sige, at hver enhed har sin egen forstærker, som den er forbundet direkte til. Delefilteret er elektronisk og digitalt. Forstærkerne er i klasse D, og der er 50 W til bassen og 25 W til diskanten. Al elektronikken er indbygget i venstre højttaler, mens den højre forbindes med et kabel. Ud over trådløs mobilstreaming via Bluetooth er der HDMI-indgang for TV-lyd og analog pladespillerindgang. Begge dele er forbedringer i forhold til den dyrere Forte-serie.

Argon Audio Fenris A4 koster 2.699 kroner for et sæt, A5 koster 3.299 kroner, og gulvmodellen Fenris A55 koster 4.999 kroner parret. Vi har bestilt et sæt A4 til test.

ARGFENRISA55ASH O 1
Fenris A55. (Foto: Argon Audio)

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

2 kommentarer til “Ny højttalerserie fra Argon”

 1. …Jo, de er da pæne højttalere. Men det er en smagssag, om man overhovedet bryder sig om deres klang. Personligt synes jeg de lyder alt for dåseagtige. Desuden er de dybe mellemtoner og bassen nærmest fraværende. Man får altså et skævt lydbillede. Og så kan det være ret ligemeget, at kasserne fra Argon er pæne.

  1. John Alex Hvidlykke

   Hvordan de lyder, kommer vi tilbage til, når vi får modellerne ind til test. Foreløbig er det kun en nyhedshistorie om, at de findes. Fenris-serien er lige kommet på markedet, så det har ikke været muligt at høre dem endnu.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

 • Prøv LB+ i 30 dage
  Kun 29,-

  Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 mnd
  93.25 kr/mnd

  Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Rauna er tilbage

Engelsk legende vender tilbage efter 63 år

PMC lancerer aktive højttalere

KEF viser muskler med nye subwoofere

Bordhøjttalere med lydtryk

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

Steinway Lyngdorf har slanket sig

Elegance fra Børresen

Luksuslyd på rejsen

0
Scroll to Top