TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Ny højttalerserie fra Argon

Fenris er en ny serie af aktive højttalere fra Argon Audio til TV'et, mobilen eller det lille anlæg. Også til vinylfolket.

forfatter
Publiceret 24/01/2022 - 16:00

Argon Audio har flere gange imponeret os med vellykkede lydprodukter til en meget tilgængelig pris. Ikke mindst den lille højttaler Forte A4, der rent ud sagt lød forbandet godt til prisen. Nu har Forte-serien fået en lillebror, der lover at være tæt på kvaliteten fra Forte-serien. Bare endnu billigere.

Den nye serie har fået navnet Fenris, og den består ligesom Forte-serien af en kompakthøjttalerne A4 og A5 (med henholdsvis 4″ og 5″ bas/mellemtone) samt gulvmodellen A55 (med 5″ bas og 5″ bas/mellemtoneenhed).

ARGFENRISA5BK O 1
Fenris A5 (Foto: Argon Audio)

Selv om vi er nede i den meget betalelige ende af prisskalaen, er højttalerne ægte aktive. Det vil sige, at hver enhed har sin egen forstærker, som den er forbundet direkte til. Delefilteret er elektronisk og digitalt. Forstærkerne er i klasse D, og der er 50 W til bassen og 25 W til diskanten. Al elektronikken er indbygget i venstre højttaler, mens den højre forbindes med et kabel. Ud over trådløs mobilstreaming via Bluetooth er der HDMI-indgang for TV-lyd og analog pladespillerindgang. Begge dele er forbedringer i forhold til den dyrere Forte-serie.

Argon Audio Fenris A4 koster 2.699 kroner for et sæt, A5 koster 3.299 kroner, og gulvmodellen Fenris A55 koster 4.999 kroner parret. Vi har bestilt et sæt A4 til test.

ARGFENRISA55ASH O 1
Fenris A55. (Foto: Argon Audio)

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

…Jo, de er da pæne højttalere. Men det er en smagssag, om man overhovedet bryder sig om deres klang. Personligt synes jeg de lyder alt for dåseagtige. Desuden er de dybe mellemtoner og bassen nærmest fraværende. Man får altså et skævt lydbillede. Og så kan det være ret ligemeget, at kasserne fra Argon er pæne.

Ny Platinum 3G-serie fra Monitor Audio Monitor Audio fejrer 50 års jubilæum og lancerer nye flagskibshøjttalere.
Ny 700-serie med højttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end højttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til at genanvende elektronik Elgiganten og Microsoft lancerer samarbejde med spillet Minecraft i centrum. De unge brugere skal opdrages til genbrug af gamle elektronikprodukter.
Sonos Sub Mini: Er den ventetiden værd? Er den nye mini-subwoofer fra Sonos slet og ret for dyr? Audun fra Lyd & Billede-redaktionen deler sine betragtninger.
Festhøjttaler med karaoke og DJ-funktion Spiller dundrende højt i 25 timer.
Sonos Sub Mini: Mindre og billigere bashøjttaler Ventetiden er (næsten) overstået. Her er Sonos Sub Mini.
Følg Lyd & Billede