TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ny højttalerserie fra Argon

Fenris er en ny serie af aktive højttalere fra Argon Audio til TV'et, mobilen eller det lille anlæg. Også til vinylfolket.

forfatter
Publiceret 24/01/2022 - 16:00

Argon Audio har flere gange imponeret os med vellykkede lydprodukter til en meget tilgængelig pris. Ikke mindst den lille højttaler Forte A4, der rent ud sagt lød forbandet godt til prisen. Nu har Forte-serien fået en lillebror, der lover at være tæt på kvaliteten fra Forte-serien. Bare endnu billigere.

Den nye serie har fået navnet Fenris, og den består ligesom Forte-serien af en kompakthøjttalerne A4 og A5 (med henholdsvis 4″ og 5″ bas/mellemtone) samt gulvmodellen A55 (med 5″ bas og 5″ bas/mellemtoneenhed).

ARGFENRISA5BK O 1
Fenris A5 (Foto: Argon Audio)

Selv om vi er nede i den meget betalelige ende af prisskalaen, er højttalerne ægte aktive. Det vil sige, at hver enhed har sin egen forstærker, som den er forbundet direkte til. Delefilteret er elektronisk og digitalt. Forstærkerne er i klasse D, og der er 50 W til bassen og 25 W til diskanten. Al elektronikken er indbygget i venstre højttaler, mens den højre forbindes med et kabel. Ud over trådløs mobilstreaming via Bluetooth er der HDMI-indgang for TV-lyd og analog pladespillerindgang. Begge dele er forbedringer i forhold til den dyrere Forte-serie.

Argon Audio Fenris A4 koster 2.699 kroner for et sæt, A5 koster 3.299 kroner, og gulvmodellen Fenris A55 koster 4.999 kroner parret. Vi har bestilt et sæt A4 til test.

ARGFENRISA55ASH O 1
Fenris A55. (Foto: Argon Audio)

Kommentarer

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

…Jo, de er da pæne højttalere. Men det er en smagssag, om man overhovedet bryder sig om deres klang. Personligt synes jeg de lyder alt for dåseagtige. Desuden er de dybe mellemtoner og bassen nærmest fraværende. Man får altså et skævt lydbillede. Og så kan det være ret ligemeget, at kasserne fra Argon er pæne.

Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
De bedste trådløse vi har hørt KEF’s trådløse, gulvstående LS60 Wireless er intet mindre end brillante.
Sonos: Alle rygterne var sande! Så er der sat dato og navn på Sonos' stemmestyring og soundbar. Der er også bærbare nyheder.
Vanvittig råt fra KEF Jeg er ligeglad med, om det er rock eller klassisk, du hører. Disse højttalere af en anden verden ryster din krop igennem og giver dine ører den fineste massage.
Steinway Lyngdorf indleder badesæsonen Steinway & Sons Marine Speaker er luksuslyd til vandige omgivelser.
Præcisionsværktøj du kan bruge derhjemme Genelec er først og fremmest kendt for sine højttalere til lydstudier, men 6040R kan også bruges derhjemme.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend