Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

Ny hjemme-reference fra JBL

Studiemonitors er tilbage i boligindretningen. Med enheder fra prof-afdelingen skal JBL give os referencelyd i stuen.

Skrevet af / 04/11/2015 - 15:27
Ny hjemme-reference fra JBL

Vi er en del, der kan huske dengang, hvor studie monitors var et almindeligt syn i privatboligen hos hi-fi-entusiaster. De tider er måske på vej tilbage.

JBL Jim Garrett, der markedsdirektør og produktchef, siger, at, den nye 4367 vil give lytteren studiehøjttalerens nøjagtighed i hjemmet. Så musikken lyder akkurat som musikerne og produceren havde tænkt sig.

Det er ord, som vi ikke har hørt fra JBL i lang tid. Firmaet har, med få undtagelser, brugt de sidste 20 år på at bygge forholdsvis gode højttalere til tegnebogsvenlige priser. De dyreste og bedste højttalere har stort udelukkende været møntet på det asiatiske marked.

En af de eksotiske undtagelser har været JBL S4700, som vi faktisk har testet i vores norske søsterblad, og som er blevet gjort tilgængelig i Europa.

(Foto: JBL)
(Foto: JBL)

Tilbage til 4367. Den kommer i en “civilt” kabinet med træfiner i valnød eller sort, og er udstyret med JBLs patenterede D2-kompressionselement med deres D2430k-driver med dobbelte membraner, to svingspoler og en frekvensgang, der strækker sig op til 40 kHz.

Diskant og mellemtone sidder i en såkaldt High-Definition Imaging (HDI) horn (til højre på billedet), og frekvensgangen kan justeres op eller ned for hvert element med reguleringsknapper på kanten af ​​hornet.

Bassen er JBLs 15-tommers 2216Nd, der er hentet fra studiehøjttaleren M2, men modificeret med en ny centerophæng og kantophæng. En 3-tommers svingspole drevet af en massiv magnet burde give højttaleren en basrespons ned til respektable 30 Hz.

Med kontrolleret spredning af mellemtone og diskant, hele 94 dB følsomhed og moderat 6 ohm impedans burde det være let at få højttalerne til at spille godt i en normalt stor stue, med et bredt udvalg af forstærkere.

Kender vi JBL ret, vil en dog fungere bedst med kraftige forstærkere. Så det er godt at høre, at 300 W ikke er noget problem for 4367.

Disse højttalere er klar til lancering, og den forventede pris er USD 15.000, eller godt 130.000 kr med dansk moms.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Black Week: De bedste soundbar-kup

Magico sætter flagskibet på skrump

Sonos-tempel i Elgiganten

B&O-højttaler med 3500 svævende alu-prikker

Basismodel med X-faktor

Sonys faber Duetto lanceret

Ny lækkerbisken fra Bowers & Wilkins og McLaren

Slank højttaler i Formel 1-klassen

Scansonic vil give dig gåsehud

Hvis du ikke har råd til de store Goldmund

Ny højttaler fra Tivoli Audio – uden radio

Officielt: Nu er JL Audio en del af Garmin

0
Scroll to Top