TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Morel fornyer Ocave-serien

Octave-serien fra Morel findes i ny udgave, nu under navnet Octave 6.

forfatter
Publiceret 12/04/2013 - 11:45

Den nye Octave 6-serie har indtil videre to modeller; kompakthøjttaleren Octave 6B og gulvmodellen Octave 6F.

Kabinetterne er rundere end tidligere og håndpoleret med seks lag pianolak. Vælg mellem sort eller hvid. Grillene, som dækker højttalerelementerne, er udført med tanke på at farve lyden mindst muligt, således at det næsten er umuligt at høre forskel på om højttalernes grill er af eller på.

Ingen indvendig dæmpning
Det specielle på indersiden af kabinettet er, at de er helt frie for dæmpningsmateriale. I stedet har Morel studeret vinkler i samspil med kabinetmaterialets resonerende egenskaber. Den vertikale frontplade står mod akustiske åbninger inde i kabinettet, som opbryder stående lydbølger. Dermed kan kabinettet vibrere sammen med højttalerelementerne på en kontrolleret måde, hvilket til syvende og sidste siges at resultere i et meget naturligt og åbent lydbillede.

Højttalerelementerne
Det er selve højttalerelementerne, som siges at være ”hjertet og sjælen i den nye serie”. Det nye mellembaselement benytter en talespole på hele 3 tommer, aluminium over titan, mens diskanten har en 1,1 tommers silkedome, overfladebehandlet med Acuflex. Dette skal gøre, at domen tåler højere lydtryk uden at bryde op i forvrængning. Det eneste vi finder om Acuflex andre steder er, at stoffet bruges i medicin som smertelindrende og febernedsættende. Men vi må gå ud fra, at diskantdomen ikke er lavet af Panodiler…

Gulvhøjttaleren Octave 6F har desuden to sidemonterede 9-tommers baselementer i en isobarisk konfiguration. Altså at det ene element sidder bag det andet, skjult indeni kabinettet.

Delefilteret har fået teknologi fra Morels referencehøjttaler, Fat Lady, og siges at bevare livet og dynamikken i lydsporet, for størst mulig live-følelse.

Priserne på de to modeller er 22.900 kroner for kompaktmodellen Octave 6B uden stativ, og 41.900 kroner for gulvhøjttaleren Octave 6F.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
De bedste trådløse vi har hørt KEF’s trådløse, gulvstående LS60 Wireless er intet mindre end brillante.
Sonos: Alle rygterne var sande! Så er der sat dato og navn på Sonos' stemmestyring og soundbar. Der er også bærbare nyheder.
Vanvittig råt fra KEF Jeg er ligeglad med, om det er rock eller klassisk, du hører. Disse højttalere af en anden verden ryster din krop igennem og giver dine ører den fineste massage.
Steinway Lyngdorf indleder badesæsonen Steinway & Sons Marine Speaker er luksuslyd til vandige omgivelser.
Præcisionsværktøj du kan bruge derhjemme Genelec er først og fremmest kendt for sine højttalere til lydstudier, men 6040R kan også bruges derhjemme.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend