TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Lowther Almira-højttaler

Den nye Almira er Lowthers første højttaler i 30 år.

forfatter
Publiceret 18/07/2022 - 14:19

Man tror det næppe, før man ser det, men billederne og pressemeddelelsen er så overbevisende, at vi vælger at tro, at Almira faktisk er en ny højttaler fra Lowther. Det er i så fald den første nye model i 30 år.

Hvorfor har det taget så lang tid? Lowther var i sin tid kendt for sine højttalere med én fuldtoneenhed som basis og gerne monteret i et stort kabinet for at give maksimal effektivitet. En Lowther-højttaler havde faktisk så god følsomhed, at den let kunne drives af en standard-receiver med vakuumrør, som måske ikke gav mere end 10 W effekt.

Almira 14.jpg 1920x1080 2
Almira

Den nye Almira følger den samme velprøvede opskrift. En DX3-enhed sidder i et 120 x 30 x 33 cm stort kabinet med en 2,3 meter lang hornladning, et såkaldt Voigt-horn efter Paul Voigt, som sammen med O.P. Lowther skabte Lowther-Voigt Radio i sin tid.

Partnerskabet mellem Voigt og Lowther førte bl.a. til højttalere, som ligner Almira. Ifølge Lowthers nye direktør Martin Thornton repræsenterer Almira fortiden tilpasset moderne digital reproduktion uden at give afkald på Lowthers traditionelle værdier.

Almira 6.jpg 1920x1080 3
Almira

Højttaleren håndlaves i Northampton i England, og kunderne kan vælge mellem et udvalg af forskellige træfinervarianter. Højtalerne kommer altid i par og er lige til at bestille på Lowthers hjemmeside. Prisen er 12.000 pund for et par.

Almira 17 4.jpg
Almira med DX3-enheden

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
Annonce
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

Fem årtier med Polk Amerikanske Polk Audio har lavet højttalere i 50 år. R200AE er en jubilæumsmodel, signeret af firmaets grundlægger.
Højttalere til mandehulen Elipson Heritage XLS11 er franske - men ligner amerikanske monitorhøjttalere fra stereoens guldalder.
Der står en legende bag disse Efter pladespillerne er MoFi klar med sin første højttaler.
Få biograflyd hjemme i stuen Er lyden fra dit TV tynd og pjevset? Vi har testet fem soundbars i mellemsegmentet, som kan kurere mager bas og give dig en fed surround-oplevelse!
De bedste, vi har hørt De grønne højttalere fra Monitor Audio er en fødselsdagsgave af karat! Her får du faktisk i både pose og sæk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I højttalernes Hall of Fame vil en højttaler stå for sig selv. I et separat rum med en lille rørforstærker tilsluttet. Hvor den afspiller Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil blive bjergtaget af klangen.
Følg Lyd & Billede