TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Lowther Almira-højttaler

Den nye Almira er Lowthers første højttaler i 30 år.

forfatter
Publiceret 18/07/2022 - 14:19

Man tror det næppe, før man ser det, men billederne og pressemeddelelsen er så overbevisende, at vi vælger at tro, at Almira faktisk er en ny højttaler fra Lowther. Det er i så fald den første nye model i 30 år.

Hvorfor har det taget så lang tid? Lowther var i sin tid kendt for sine højttalere med én fuldtoneenhed som basis og gerne monteret i et stort kabinet for at give maksimal effektivitet. En Lowther-højttaler havde faktisk så god følsomhed, at den let kunne drives af en standard-receiver med vakuumrør, som måske ikke gav mere end 10 W effekt.

Almira 14.jpg 1920x1080 2
Almira

Den nye Almira følger den samme velprøvede opskrift. En DX3-enhed sidder i et 120 x 30 x 33 cm stort kabinet med en 2,3 meter lang hornladning, et såkaldt Voigt-horn efter Paul Voigt, som sammen med O.P. Lowther skabte Lowther-Voigt Radio i sin tid.

Partnerskabet mellem Voigt og Lowther førte bl.a. til højttalere, som ligner Almira. Ifølge Lowthers nye direktør Martin Thornton repræsenterer Almira fortiden tilpasset moderne digital reproduktion uden at give afkald på Lowthers traditionelle værdier.

Almira 6.jpg 1920x1080 3
Almira

Højttaleren håndlaves i Northampton i England, og kunderne kan vælge mellem et udvalg af forskellige træfinervarianter. Højtalerne kommer altid i par og er lige til at bestille på Lowthers hjemmeside. Prisen er 12.000 pund for et par.

Almira 17 4.jpg
Almira med DX3-enheden

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Slår Sonos på hjemmebane Audio Pro A15 er en stærk lille multirums-bordhøjttaler, som du kan tage med dig ud i haven i tørvejr.
lbpluss
Fyldig lyd og fuld streaming Gulvhøjttalerne Audio Pro A38 er et indretningsvenligt alt-i-et stereoanlæg med musikstreaming, multirum og TV-tilslutning.
lbpluss
Musik under bruseren Ikea Vappeby er en lille Bluetooth-højttaler, der tåler at komme med i bad.
lbpluss
Ikoniske B&O-højttalere klar til fremtiden Ny generation af Beosound hjemmehøjttalere.
lbpluss
Næste generation smarthøjttalere fra Sonos Rygterne var sande: De nye Sonos-højttalere kommer 28. marts, og vi har hørt dem.
Følg Lyd & Billede