Lovende lyd fra B&W

Vi har hørt Formation-højttalerne.
Annonce
Annonce
forfatter

Man ved ikke rigtig, hvad man kan forvente, når en anerkendt højttalerproducent bevæger sig ind på det store trådløse marked. Et stort felt domineret af mærker som Sonos. Der startede den trådløse revolution nærmest på egen hånd.

For ofte er det sådan, at det praktiske i høj grad overskygger lyden. Som gerne er udmærket, men sjældent mere end det.

Derfor har vi ikke rigtig nogen forventninger før et møde med nye trådløse produkter. Den slags møder er en del af hverdagen for os, men det hænder, at vi bliver begejstret. Lidt begejstret.

Fem højttalere

Det kan nemlig være, at Bowers & Wilkins er inde på noget af det rigtige med den nye Formation-serie. Som vi tidligere har skrevet, består den af ​​fem højttalere: Soundbaren Formation Bar (det øverste billede), bordhøjttaleren Wedge (billedet herunder), stereoparret Duo (det næste billede) og Audio, en trådløs tilslutningsboks (nederst). Der er også en subwoofer, Formation Bass, i serien.

Thomas Holm Petersen, product marketing manager i Bowers & Wilkins, med Formation Wedge. (Foto: Lasse Svendsen)

24 bit HD-lyd

Det hele er, som vi tidligere har skrevet, fuldstændig trådløst. Et multirumssystem, hvor man kan starte med én højttaler og så bygge ud.

De understøtter både AirPlay 2 og aptX HD Bluetooth, de har Spotify Connect og er Roon Ready (server) – og ja, der kommer også understøttelse af Tidal.

Alle understøtter musikafspilning i 24 bit HD-opløsning (Sonos understøtter maks. 16 bit) og kan styres med en app.

Thomas Holm Petersen med Formation Duo. (Foto: Lasse Svendsen)

Hvad med lyden?

Soundbaren ser ikke lige så kedelig ud som de fleste andre soundbars, og af en soundbar at være lød den mere potent og fyldigt, end vi havde håbet. Selv uden subwooferen. Som i øvrigt er så kompakt og veldesignet, at den fortjener at stå fremme.

I HiFi Klubbens lokaler formåede soundbaren at fylde rummet med biograflyd helt på egen hånd. Med subwooferen sluttet til gav lydsporet på The Dark Knight væsentlig mere biograffølelse i rummet, men stereoperspektivet var selvfølgelig begrænset.

Duo

Det var ikke et problem med Formation Duo. Som også er baseret på B&W’s fremragende 700-serie, men med en nyudviklet bas-enhed og selvfølgelig med forstærkere indeni. 125 watt pr. enhed, ifølge B&W, og det holdt rigeligt.

Faktisk fik jeg indtryk af, at Duo-højttalerne gik endnu dybere i bassen end B&W 705 S2, som vi testede for nylig. Det var ikke helt så let at få et indtryk af opløsning, fokus og dynamisk kontrast. Måske var bassen lidt dominerende, men det er muligt at justere bas og diskant i app’en. Mellemtonen var i hvert fald nydelig, især på kvindevokaler, hvor den klassiske B&W-klang lagde en ekstra dimension til realismen i vokalerne.

Læs testen af ​​seks kompakthøjttalere: Vanvittig lyd på lidt plads

Den trådløse koblingsboks Formation Audio. (Foto: Lasse Svendsen)

Audio

De trådløse Duo-højttalere har ingen andre tilslutninger end strøm. Ikke engang optisk ind, som Devialet Phantom Reactor 900 og KEF LS50 Wireless har. Hvis man vil koble flere kilder til, har man brug for Formation Audio. Som har både analog og optisk digital ind.

Så kan man slutte pladespilleren – hvis den har indbygget RIAA-trin – TV’et, CD-afspilleren eller andre kilder til. Audio har også en SPDIF-digitaludgang og en analogudgang samt tilslutning til netværk via Ethernet-kabel.

Væghøjttalere er et praktisk alternativ til en soundbar – læs testen her

Tilgængelige til sommer

Formation-serien bliver tilgængelig i løbet af sommeren og kan bestilles på HiFi Klubbens hjemmeside.

Danske priser:

Formation Duo:                           14.899 kr./styk
Formation Duo Floor Stand:     2.999 kr./styk
Formation Audio:                        5.199 kr./styk
Formation Wedge:                      7.449 kr./styk
Formation Bar:                            9.299 kr./styk
Formation Bass:                          8.199 kr./styk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
Den har været 40 år undervejs.
Specielle jubilæumsmodeller fra Gryphon.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.