TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Libratone vil ud i verden

Tre taskevenlige modeller fra Libratone, som ellers mest er kendt for trådløse højttalere til hjemmebrug.

Danske Libratone har været en af bannerførerne i Skandinavien, når det gælder “convenience” på musik. Deres højttalere er alle lette at flytte rundt på, og de kan placeres hvor som helst i huset.

“I stedet for, at man kun kan sidde i én bestemt “sweet spot” i stuen, hvor lyden er i orden, laver vi højttalere, der spreder lyden 360 grader omkring sig, og hvor man kan sidde hvor som helst,” siger Jan McNair, som er direktør for Libratone.

Reboot
Libratone er i gang med, hvad der i filmverdenen kaldes en “reboot.” Firmaet droppede i efteråret alle sine tidligere modeller, og lancerede en helt ny udgave af den kompakte Zipp-højttaler, og en endnu mindre Mini-version af den, begge nu med multirumsfunktionalitet. Vi har testet både Zipp og Zipp Mini – og med godt resultat.

Nu er Libratone klar til at komme ud i verden, både i form af nye markeder – herunder ikke mindst Kina – og i form af højttalere, der er både kompakte og robuste nok til at komme med på turen.

Foto: Libratone
Foto: Libratone

Én højttaler i to varianter
Libratone One er den største af de bærbare modeller, og er omtrent på størrelse med en stor paperback-roman. One-modellen kommer i to varianter, kaldet Click og Style, der adskiller sig indbyrdes på farven, samt på udformningen af den beskyttende ramme. One Click har en stødabsorberende ramme, hvor en strop og en krog/lås kan klikkes af og på. Senere kommer der en lang strop, så højttaleren kan bæres som en taske over skulderen.

One Style-modellen har også en stødabsorberende ramme, men ser mere “civil” ud, og en bærestrop i gummi er integreret i rammen. Det er i øvrigt tanken, at man senere skal kunne købe rammerne i løs vægt, så man kan skifte design efter smag.

Fælles for begge udgaver er størrelsen på 12 x 4,1 x 20,5 cm og en vægt på 900 g. Begge fås i farverne Graphite Grey, Cloudy Grey og Caribbean Green til en pris på 1.499 kroner.

Foto: Libratone
Foto: Libratone

Libratone Too er mindre og rørformet, som en vandflaske (eller en UE Boom). Begge højttalere er tro mod Libratones princip om 360 graders lydspredning, som her opnås med en spredelinse foran diskanten. Too måler 21 x 6,5 x 5,9 cm og vejer 588 gram. Den fås i samme farver som storebror One, og koster 1.199 kroner.

Alle tre højttalere er beregnet til at tage med på turen, så de er mere kompakte og robuste end hjemmemodellerne. De er “bygetætte” (IPX4). Der loves en batteritid på op til 12 timer ved “normal lydstyrke”. To Libratone bluetooth-højttalere kan linkes, og dermed give en større lyd. Inden for den nærmeste fremtid vil det også blive muligt at linke til Zipp og Zipp Mini.

Libratone

Style-varianten Libratone One har bærestroppen indbygget i rammen. Foto: Libratone
Style-varianten Libratone One har bærestroppen indbygget i rammen. Foto: Libratone

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.