TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Larmende dansk højttalersucces

Trådløs power-højttaler fik sit Kickstarter-mål opfyldt på første dag.

Hvad der startede som festivalens ondeste hjemmebyg, begynder nu at ligne en solid kassesucces. Soundboks er navnet på en batteridrevet højttaler til festivaler, strandfester – og steder, hvor der ellers er brug for en transportabel fest.

Højttaleren blev lanceret på Kickstarter i dag, 1. marts. Og allerede få timer efter blev investeringsmålet på USD 100.000 nået. I skrivende stund er næsten USD 149.000 (henved en rund million kroner) kommet ind – og der er stadig 32 dage tilbage.

Jesper Thomson, Christoffer Nyvold og Hjalte Wieth har konstrueret Soundboks, som lover at imponere med både lydtryk, kvalitet og robusthed. De tre drenge lavede de første udgaver af højttaleren, mens de gik i gymnasiet. I dag er der 14 ansatte på kontoret i København, og de tre stiftere er flyttet til Silicon Valley for at videreudvikle deres produkt.

Foto: Soundboks
Foto: Soundboks

119 decibel!
Soundboks kan afgive et lydtryk på op 119 dB – lige under smertegrænsen, og den skulle kunne klare en tur i strandkanten eller ned af skiløjpen. Med en batterilevetid på to dage på de to medfølgende genopladelige batterier, der kan skiftes på et øjeblik, ligner den også et oplagt valg til festivalcamps, hvor mobiltelefoner, iPods og DJ-udstyr let kan forbindes via Bluetooth eller den analoge lydindgang.

De 100 hurtigste kunne købe Soundboks for 2.799 kroner, men disse eksemlarer er alle købt. Der er dog stadig mulighed for at spare en stor del af de 4.799 kroner, som bliver prisen efter introkampagnen. Som vanligt på Kickstarter kan man vælge mellem en række forskellige pakker og priser. Den største besparelse fås med “Festival Nuclear Pack.” For USD 1.999 (ca. 14.000 kroner) får man således fem højttalere, et splitkabel, 10 batterier og fem aux-kabler. Samt en konverter. Høreværn er dog ikke inkluderet!

Vi har altid elsket at være på festival, men vi kunne ikke finde en højttaler, der var god nok til at feste under ekstreme forhold. Så vi besluttede os for at lave vores egen! Siden da har vi arbejdet hårdt på at videreudvikle højttaleren og finde de rigtige samarbejdspartnere, som kunne hjælpe os med at sikre en høj og god udendørslyd, og vi håber, at vores Kickstarter-støtter kan få glæde af vores produkt, når de skal feste gennem sol, regn og sne,” Siger medstifter af Soundboks Jesper Thomson.

Erfarne hjælpere
Undervejs i processen med udviklingen af deres nye højttaler har Jesper Thomson, Hjalte Wieth og Christoffer Nyvold fået hjælp af nogle særdeles erfarne herrer. Open-source og tidligere JBL-udvikler Johnny Engberg har hjulpet med at finde frem til den perfekte udendørslyd, mens et større millionbeløb til finansiering af produktion og ekspansion er sikret fra Jacob Thygesen og Peter Lyngdorf, der ejer bl.a. Hi-Fi Klubben og højttalerfirmaet DALI.

Bestiller man en Soundboks under Kickstarterkampagnen, bliver leveringen i juni 2016 – tids nok til festivalsæsonen!

Se Kickstarter-videoen herunder:

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.