TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

KEF Reference Meta: Metamateriale, nyt Uni-Q-enhed og bedre delefiltre

KEF Blade Meta og Reference Meta får debut.

forfatter
Publiceret 17/02/2022 - 17:00

Endelig kan vi fortælle om KEF’s nye Blade- og Reference-serie. Begge højttalerserier er blevet betydelig opgraderet. Vi har allerede haft Reference 5 Meta til test i nogle uger, og der er ikke megen tvivl om, at den opgraderede Reference 5 er blevet en bedre højttaler.

Alle højttalerne i Reference-serien, med undtagelse af subwooferen, har fået KEF’s nye Uni-Q koaksialenhed med diskanten placeret i midten. Denne version af Uni-Q-enheden er lavet specielt til Blade- og Reference-serien og er udstyret med KEF’s særlige Metamaterial Absorption Technology (MAT).

REFERENCE 3 Meta detailed view Uni Q high gloss black copper
REFERENCE 3 Meta Uni Q high gloss black copper

Det er et ganske specielt element, som bagpå har en rund plade med fræsede spor som i en labyrint. De åbne spor absorberer 99 procent af de uønskede lydbølger bag enheden og sænker forvrængningen betydeligt ifølge KEF. Vi stiftede bekendtskab med Meta i form af de små LS50 Meta, som vi testede i 2020, og de lød opsigtsvækkende åbent og fokuseret.

I det sorte par med Reference 5 Meta, som vi har stående i testlokalet, er mellemtonen genkendelig og med den samme silkeglatte, superopløste og dynamiske gengivelse, som vi husker fra LS50 Meta.

Blade One Meta Uni Q driver cross section
Blade One Meta Uni Q driver cross section

Reference Meta

Men et par Reference 5 Meta leverer naturligvis et dybere, større og mere dynamisk lydbillede. De fire basenheder i Reference 5 Meta har også ventilerede magneter og er utrolig stive og lette. Et nyt delefilter og bedre dæmpning af kabinetresonanser har også givet basgengivelsen et løft. Basresponsen er derfor mere umiddelbar, der er større præcision i transienter, og dynamikken er mærkbart strammere.

REFERENCE 5 Meta cabinet cross section REFERENCE 5 Meta perspective back high gloss white champagne REFERENCE 5 Meta front grille off satin walnut silver REFERENCE 5 Meta front grille off high gloss black copper
<
>
REFERENCE 5 Meta perspective back high gloss white champagne

 

Ud over Reference 5 er de kompakte Reference 1, den mindste gulvstående Reference 3 og begge centerhøjttalerne opgraderet med MAT, nye delefiltre og bedre dæmpning.

Højttalerne kan leveres i en række forskellige farvekombinationer. Fra sort med kobberfarvet Uni-Q, som vores testpar, til hvid med træfinér og forskellige farver på Uni-Q-enheden.

The Reference with MAT Key Visual REFERENCE 3 Meta perspective detailed view Uni Q satin walnut silver REFERENCE 1 Meta perspective front in pair grille off with stand high gloss black grey
<
>
REFERENCE 1 Meta perspective front in pair grille off with stand high gloss black grey

Blade Meta

Blade One og Blade Two har fået de samme tekniske opgraderinger med den nye Uni-Q-enhed og har beholdt det karakteristiske buede kabinet, som er formet til at eliminere stående bølger og har et helt vildt bredt stereoperspektiv.

De to Blade-modeller kan leveres i en lang række farver, fem forskellige, og med seks forskellige farver på Uni-Q-enheden.

Blade One Meta and Blade Two Meta group shot piano black copper and arctic white champagne
Blade One Meta and Blade Two Meta piano black copper, arctic white champagne

De to centerhøjttalere Reference 2c Meta og Reference 4c Meta kan leveres i de samme farver som resten af højttalerserien, mens REF 8b-subwooferen bliver tilgængelig i sort.

REFERENCE 4 Meta perspective front grille off high gloss white blue REFERENCE 2 Meta perspective front grille off satin walnut silver Reference 8b perspective
<
>
REFERENCE 4 Meta perspective front grille off high gloss white blue

Priserne er endnu ukendte.

 

 

REFERENCE 5 Meta detailed view Uni Q high gloss white champagne REFERENCE 1 Meta detailed view Uni Q high gloss black copper
<
>
REFERENCE 5 Meta detailed view Uni Q high gloss white champagne

 

Læs også KEF Reference 5 Her er noget af det bedste, vi har testet i lang tid fra den dyre ende af skalaen.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Chokerende DALI Kore flagskibshøjttalere Magen til DALI-højttalere har vi aldrig hørt.
Danske Raidho præsenterer to små og én enorm højttaler Den største koster lige så meget som en Porsche Taycan.
Sonos har truffet et underligt valg Sonos demonstrerede deres billigste soundbar, Ray, i København onsdag. Men hvad er det, de har gjort?
B&O Beosound Balance – endelig testet i stereo Den smarte Beosound Balance lyder rigtig godt alene – og endnu bedre som par.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
De bedste trådløse vi har hørt KEF’s trådløse, gulvstående LS60 Wireless er intet mindre end brillante.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend