Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

IFA 2023: Lemus Life

Eller var det omvendt?

Skrevet af / 03/09/2023 - 19:13
IFA 2023: Lemus Life

Højttalere med lys i er ikke noget nyt, men denne fra danske Lemus er en tand mere elegant end dem vi har set før.

Lemus Life kan hænges i loftet, eller placeres på bordstativ, og har en E27-fatning, der kan bruges med alle lyskilder. Også Philips Hue eller andre pærer, der kan styres trådløst.

Foto: Lasse Svendsen

Højttaler-enhederne indeni får strøm fra en 20 W forstærker, og Lemus Life skal sættes i en stikkontakt for at virke. Den har ikke indbygget batteri. Det betyder, at den kan spille så længe du vil, og den kan også tilsluttes flere Life-højttalere. Så mange man vil, siger Lemus, der også fortæller, at lamperne kan hænge op til 30 meter fra hinanden, hvis der er fri udsigt mellem dem.

Foto: Lasse Svendsen

De bruger radiofrekvenser til at forbinde i stedet for Bluetooth, fordi det både giver en mere stabil forbindelse, og mulighed for at forbinde flere højttalere. De har dog indbygget Bluetooth til at streame musikken, og den leveres med en fjernbetjening, der både styrer lyden og lyset.

Læs også Soundbars kan kun drømme om denne lyd! Lemus Home Artistic er et dansk lydmøbel, der bejler til minimalistiske interiørbevidste. Og skyder papegøjen lige i halefjerene.

Lyden styres globalt, hvilket betyder, at alle højttalerne spiller ens og med samme lydstyrke. Lydstyrken kan ikke styres individuelt, men bruger du trådløse pærer, kan lysstyrken og farvetemperaturen naturligvis styres individuelt.

Foto: Lasse Svendsen

Life-højttaleren kan placeres hvor som helst, så længe stikkontakten ikke er mere end fire meter væk, men den er ikke vandtæt og derfor ikke velegnet til udendørs brug.

Lemus synes, at Life passer godt til barer og restauranter, hvor lyden kan placeres, hvor folk sidder, men også over spise- eller sofabordet derhjemme.

Med bordstativet kan den placeres midt på bordet, eller et sted i baggrunden, hvis man ønsker det.

Lemus Life koster 199 euro, bordstativet 45 euro, og der vil også være subwoofere, der kan tilsluttes højttaleren, via RF.

Foto: Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

KEF viser muskler med nye subwoofere

Bordhøjttalere med lydtryk

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

Steinway Lyngdorf har slanket sig

Elegance fra Børresen

Luksuslyd på rejsen

Fabriksbesøg: Bang & Olufsen overrasker

Kraftfuld subwoofer fra ATC

Vandtætte indbygningshøjttalere

0
Scroll to Top