Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

High-End 2023: Thorens SoundWall HP 600

Thorens nøjes ikke bare med pladespillere.

Skrevet af / 19/05/2023 - 22:55
High-End 2023: Thorens SoundWall HP 600

Den enorme Thorens-pladespiller ‘The Reference’ må være blandt messens mest fotograferede produkter. Pladespilleren, der tager arven op efter den originale Reference, kommer først senere i år, og den bliver dyr.

Dét bliver Thorens SoundWall HP 600 imidlertid ikke. Den er en flad højttaler, der ikke har det store fodaftryk, men som sandsynligvis lyder godt. Den er ikke elektrostatisk, som for eksempel en QUAD ESL2912 er, men bruger dynamiske elementer. Flere af dem, faktisk.

Ikke mindre end 12 styks 15 cm bas-enheder assisteres af yderligere to mellemtone-enheder og to diskant-enheder. Enhederne placeres efter d’Appolito-princippet, hvor diskanten placeres i midten af ​​en akse med de øvrige enheder på en lodret linje.

Højttaleren fungerer som en dipol. De skal helst placeres et stykke fra væggen, så lyden også kan sprede sig bag højttalerne.

Da Thorens ikke har lavet lignende højtalere siden 70’erne, har de brugt ekspertisen fra Joachim Gerhard, der er kendt som grundlæggeren af ​​Audio Physic.

Det burde give håb for lydkvaliteten, som skulle være god. Et par af disse koster sølle 22.000 euro, og i dén prisklasse er der mange gode konkurrenter.

Men eftersom jeg indledte med at nævne en pladespiller, kan jeg tilføje, at Thorens også udgiver en speciel model af TD124, nemlig TD124 DD 140th Anniversary. En kobberklædt afspiller, som leveres med en speciel version af Ortofons SPU pickup, som hedder SPU 124.

blank

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Devialet: Bærbar højttaler i nye farver

Berømt højttaler i ny udgave

Sonos har et godt tilbud til dig!

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

Nye udendørshøjttalere til sommersæsonen

PMC sænker prisen på gode bashøjttalere

Scroll to Top