TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

High End 2022: Estelon Extreme Mk II

Estelons flagskibshøjttalere er virkelig ekstreme.

forfatter
Publiceret 20/05/2022 - 23:35

Estiske Estelon er på kort tid blevet et samtaleemne i high-end-miljøet. Lige siden XA-modellen har de vist, at de tør gå deres egne veje. Deres højttalere ligner ikke meget andet derude, og nogle synes, de kører den for langt ud, men for Estelon er formen ikke kun kosmetik. Den er også akustik og teknologi.

Ingen steder er det så tydeligt som i de nye Estelon Extreme Mk II.

De enorme højttalere har fem enheder fordelt på to kabinetter, hvor det ene – mellemtonekabinettet – kan hæves og sænkes.

Højttalerne, der her er vist i farven Midnight Opera, leveres med en fjernbetjening, der styrer højden på mellemtonekabinettet, ligesom man kan dreje diskanten indad med knapper på samme fjernbetjening.

Estelon fortæller, at det dermed er muligt for kunden at tilpasse det, de kalder sweetspot of focus, alt efter hvor i rummet man sidder. Uden at man behøver at flytte de 250 kg tunge højttalere.

1DA19343 255D 4FF4 B55C 4E46F6754990
Extreme mk II. (Foto: Lasse Svendsen)

Estelon Extreme Mk II har to 250 mm basenheder fra Accuton med deres CELL sandwichmembran af aluminium og endnu en basenhed placeret i mellemtonekabinettet, hvor man også finder en 168 mm Accuton-mellemtone og en 25 mm diskant, begge med CELL-membran.

Det opgivne frekvensområde er 25 Hz til 60 kHz, og trods en systemimpedans så lav som 3 ohm mener Estelon, at den høje følsomhed på 91 dB/2,83 volt gør det muligt at bruge en 20-watter til højttalerne.

Rummet skal helst være større end 50 kvadratmeter, og i det lille demorum lød højttalerne kort og godt ekstremt sejt. Kari Bremnes og Bjørn Berge lød overjordisk godt, og højttalerne graver virkelig dybt i bassen.

Og prisen? 1,9 millioner kroner for et par.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En klassiker vi ikke glemmer JBL Paragon var den ultimative højttaler til at imponere naboerne i Beverly Hills i 1950’erne og 60’erne. Og den spillede i stereo!
Sæt musik til sommerens fester Ingen sommer uden fester, ingen fester uden musik.
Referencelyd direkte i væggen In-wall-højttalerne fra IW150-serien skal være specielt udviklet til Dolby Atmos.
Lille party-højttaler gør det meste rigtigt Med Sony XG300 bliver der god stemning til havefesten, uden at man behøver at frygte naboklager.
En soundbar fra … Porsche? Pas på, Sonos og Samsung! Porsches nye soundbar ligger og lurer i svinget.
HiFi-ikoner skifter ejer Kapitalfonden Highlander Partners har opkøbt McIntosh Group, der også står bag Sonus faber.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend