Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

High End 2022: Estelon Extreme Mk II

Estelons flagskibshøjttalere er virkelig ekstreme.

Skrevet af / 20/05/2022 - 23:35
High End 2022: Estelon Extreme Mk II

Estiske Estelon er på kort tid blevet et samtaleemne i high-end-miljøet. Lige siden XA-modellen har de vist, at de tør gå deres egne veje. Deres højttalere ligner ikke meget andet derude, og nogle synes, de kører den for langt ud, men for Estelon er formen ikke kun kosmetik. Den er også akustik og teknologi.

Ingen steder er det så tydeligt som i de nye Estelon Extreme Mk II.

De enorme højttalere har fem enheder fordelt på to kabinetter, hvor det ene – mellemtonekabinettet – kan hæves og sænkes.

Højttalerne, der her er vist i farven Midnight Opera, leveres med en fjernbetjening, der styrer højden på mellemtonekabinettet, ligesom man kan dreje diskanten indad med knapper på samme fjernbetjening.

Estelon fortæller, at det dermed er muligt for kunden at tilpasse det, de kalder sweetspot of focus, alt efter hvor i rummet man sidder. Uden at man behøver at flytte de 250 kg tunge højttalere.

1DA19343 255D 4FF4 B55C 4E46F6754990
Extreme mk II. (Foto: Lasse Svendsen)

Estelon Extreme Mk II har to 250 mm basenheder fra Accuton med deres CELL sandwichmembran af aluminium og endnu en basenhed placeret i mellemtonekabinettet, hvor man også finder en 168 mm Accuton-mellemtone og en 25 mm diskant, begge med CELL-membran.

Det opgivne frekvensområde er 25 Hz til 60 kHz, og trods en systemimpedans så lav som 3 ohm mener Estelon, at den høje følsomhed på 91 dB/2,83 volt gør det muligt at bruge en 20-watter til højttalerne.

Rummet skal helst være større end 50 kvadratmeter, og i det lille demorum lød højttalerne kort og godt ekstremt sejt. Kari Bremnes og Bjørn Berge lød overjordisk godt, og højttalerne graver virkelig dybt i bassen.

Og prisen? 1,9 millioner kroner for et par.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjakt.se

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Her er LGs rival til Samsungs The Frame og Serif

Scroll to Top