TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Her er Dione – den første soundbar fra Devialet

Nu vil den franske high-end-producent også være med til soundbar-festen. Tjek prisen på Dione!

forfatter
Publiceret 29/03/2022 - 12:30

Devialet har flere gange imponeret os med deres kompakte Phantom-højttalere, som nærmest trodser de fysiske love, når det gælder lydtryk og bas i forhold til størrelsen. Dermed var det egentlig kun et spørgsmål om tid, før den franske producent kastede sig over det populære soundbar-segment!

Læs også Denne bas er ren magi Den sensationelle livsstilshøjttaler Phantom er blevet endnu bedre. Devialet Phantom I 103 dB er kort og godt et unikum.
Phantom I black SPREAD

Dione er firmaets første soundbar, og bag det beskedne ydre gemmer der sig et sandt arsenal af højttalerenheder!

3D open Devialet Dione 2
Devialet Dione indeholder hele 17 højttalerenheder, nærmere bestemt otte basenheder og ni fuldtoneenheder. (Grafik: Devialet)

101 dB lydtryk

Med sine 120 x 16,5 x 7,7 cm er Devialet Dione en mellemstor soundbar, men det er ikke småting, de franske ingeniører har formået at presse ind bag panseret.

Dione er udstyret med hele 17 højttalerenheder, hvoraf otte er defineret som dybbasenheder. Den franske producent hævder derfor, at Dione vil klare sig glimrende uden en separat subwoofer. I midten sidder en central diskant/fuldtone-enhed, som gør, at Dione både kan hænges på væggen og placeres på et møbel.

Soundbaren understøtter (selvfølgelig) Dolby Atmos og har en 5.1.2-konfiguration med to dedikerede højdekanaler. Den kan også opskalere andre lydformater og gengive virtuel surround-sound. Desuden bruger den en række andre patenterede Devialet-teknologier, inklusive deres egen rumkorrektion, til at tilpasse lydgengivelsen til omgivelserne.

Der er også masser af forstærkereffekt – 950 watt RMS ifølge specifikationerne. Det skulle være tilstrækkeligt til at give 101 decibel lydtryk, hvilket er meget for en soundbar.

Dione kobles til TV-lyden via HDMI eARC og understøtter Bluetooth, AirPlay 2 og Spotify Connect. Den kan styres via Devialet-app’en og også indgå i et større multirumssystem.

Devialet Dione HD flat Devialet Dione HD wall mounted e1648539290362
<
>
… og hænges på væggen. (Foto: Devialet)

Pris og tilgængelighed

Devialet Dione kommer til at koste en bagatel af 16.990 kroner og bliver dermed en interessant udfordrer til andre high-end-soundbars som Sennheiser Ambeo. Dione er tilgængelig for forudbestilling fra Devialet.com og autoriserede forhandlere fra og med i dag. Leverancen starter i april.

Hvad tænker du som læser? Er det en soundbar, du kunne overveje? Giv os gerne din første reaktion i kommentarfeltet nedenfor!

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Musikalsk hyldest til Italiens violinbyggere Sonus faber fornyr Homage-serien.
Ny HomePod kommer til Danmark Apples større højttalere relanceres i en ny og smartere version.
Nakamichi vækker dragen til live! Soundbaren har i alt 21 kanaler og Dolby Atmos surround.
Tjek den heftige JBL-soundbar Bar 1300 er JBL's hidtil bedste og mest avancerede soundbar, som skal give os ægte biograffølelse derhjemme.
LG's soundbars tilpasses rummet LG's nye soundbars SC9 og SE6 skal give omsluttende lyd og en række alsidige funktioner.
Følg Lyd & Billede