Højttalere

Hvis den hvide farve har holdt dig fra at købe Teenage Enginerings hyldest til Stig Carlsson, er der håb nu.
forfatter

Det svenske nørd- og designfirma Teenage Engineering genskabte i 2015 en af den skandinaviske højttalerindustris store klassikere, den mere end 40 år gamle Sonab OD-11, i en moderniseret udgave med aktiv elektronik og netopkobling. Vi testede den selvfølgelig, og den er rigtig vellykket.

Den lille højttaler bygger på lydtroldmanden Stig Carlssons ideer, som man kan læse om her. Den er i mellemtiden blevet opdateret Spotify Connect, og man kan spille musik fra iOS og Android via den tilhørende Orthoplay-app. Nu opdateres også farveudvalget med sort (tilgængelig nu), rød, samt valnøddefiner – lige som i de gode gamle dage i 1974. Samtidig er prisen også blevet lidt billigere.

OD-11 koster EUR 599 kroner i hvid, imens de øvrige farvevarianter koster EUR 699.

Nu kan du få en OD-11 der passer i farven, uanset hvilken retro-indretning, du har. Foto: Teenage Engineering
Nu kan du få en OD-11 der passer i farven uanset hvilken retro-indretning, du har. Foto: Teenage Engineering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.