TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Focal opdaterer Chorus

Begyndermodellen i Focals hi-fi-segment, Chorus 700, opdateres nu i sin helhed med et nyt udseende og en "ny frisk lyd".

forfatter
Publiceret 19/06/2013 - 11:15

Den væsentligste visuelle forandring, udover nye finish valg, er, at ”V-formen” på fronten er væk. Udover den nye front, så har vinklingen af kassen fået blødere linjer. Kassen er fortsat vinklet således, at sidevæggene ikke er parallelle, men kanten, som opstår af vinklingen er ikke skarp, men i stedet svagt afrundet. Samtlige modeller er også noget fladere, hvilket gør dem lidt mere fleksible i designet.

De tre finish valg er sort, valnød og rosentræ. Rosentræ er primært designet til det nordamerikanske marked. Til forskel fra valnød og rosentræ, som er vinylfinish, så er sort en blanklakeret finish, med et læderlignende materiale på toppen af højttaleren. Denne finish koster lidt mere (ca. 10%), men, siger man fra Focal, den er fantastisk elegant og uhørt god til prisen alene på grund af den høje finishkvalitet.

Lydmæssigt handler det om en helt nye diskant – TNV2. Fra Utopia serien hentede man et helt nyt ophængningssmateriale, et ”Memory Foam” ved navn Poron med egenskaber i form af konstant stabilitet over ekstremt lange tidsperioder, også i de mest stressede miljøer. Denne stabilitet, sammen med den meget lave masse, giver diskantelementet en forbedret linearitet med mindre forvrængningsværdi op til halvdelen af frekvensområdet mellem 2-4 kHz, et område, hvor øret er specielt følsomt. Lyden siges at være mere afslappet og blød med en øget detaljerigdom og en præcis soundstage.

På woofersiden er det stadig den kendte Polyglas-kegle det gælder. Polyglas er dybest set et cellulosemateriale (pap), som er belagt med mikroskopiske glaskugler under meget høj varme. Processen kombiner pappets fine dæmpningsevne med glassets stivhed. Polyglaselementet er stivere end kevlar.

En yderligere række gennemtænkte forandringer gør Chorus 700 serien spændende. Det vigtige design er blevet forfinet af samme designfirma som designede Utopia seriens smukke linjer, og man har fundet en rigtig lækker finish i sort med lak og læder. Rent lydmæssigt siger man, at man får en luftig og afslappet lyd frem, hvor bassen får fat det helt rigtige sted.

www.connaisseur-av.eu

Sven Bilen


Nyeste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marshall forbedrer deres bestseller Kraftigere lyd og længere spilletid, og så har den fået equalizer, som vi savnede på forgængeren.
Marshall-lyd i lommen Marshall Willen er så lille, at det nærmest virker naturstridigt, at den kan lave så meget lyd.
Zeppelineren flyver igen Bowers & Wilkins’ velkendte trådløse Zeppelin-højttaler er nået til fjerde generation, og den er fulgt med tiden. Resultatet er helt moderne.
Dynaudio gør det enkelt med trådløse Focus-højttalere To Focus-højttalere er alt, hvad du behøver for at streame musik.
Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fuld vintagestil på High End-messen i München.
Spektakulært fra Monitor Audio Monitor Audio fejrer 50 års jubilæum med et par højttalere ud over det sædvanlige.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend