Eltax Vintage PWR 1959

Eltax sætter tryk på med 15 tommers basser.
forfatter

Mens nogle rynker på næsen, synes vi, at retro-højttalere som Eltax Vintage PWR 1959 er topseje. Moderne teknologi i et klassisk design? Ja tak.

Eltax er selvfølgelig ikke de første. Vi har set retro-trenden ganske længe, og der findes højttalere fra JBL, Wharfedale og Elipson med moderne enheder i kabinetdesign fra tidligere tider.

Eltax Vintage PWR 1959 siges, på trods af navnet, at være inspireret af 70’ernes højttalerdesign, hvor frontpladen ofte er forsænket og i en anden farve end træværket – som regel finér – rundt om.

Vintage-udgaven på billederne her har en 15 tommers bas med cellulosemembran i et basreflekskabinet, en 16 cm stor mellemtone-enhed og to 25 mm diskanter i midten.

Det er ikke just nogen lille højttaler. Højden er 96 cm, bredden 52 og dybden 44 cm. Og vægten? Hele 34 kilo.

Vintage PWR 1959 er designet i Danmark, som Eltax kommer fra, men de hører under samme franske paraply som Tangent og Elipson, nemlig AV-Industry i Champigny-Sur-Marne.

Annonce

Prisen er opgivet til 990 euro pr. par, hvilket er ret gunstigt i betragtning af størrelsen og vægten, og at man får to 15 tommers basser.

Specifikationer:

 • Diskant: 2 x 25 mm med diffuser
 • Mellemtone: 160 mm, cellulose
 • Bas: 380 mm, cellulose
 • Basrefleks: 2 x front
 • Frekvensområde: 30 Hz – 22 kHz (+/-3 dB)
 • Følsomhed: 96 dB / 1 W / 1 m
 • Impedans: 5-8 ohm
 • Anbefalet forstærker: 30-250 W
 • Maks. effekt (RMS): 250 W

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Jeg er skuffet!!!
  Det skrevne om Eltax PWR1959, er rent copy paste af firmaets egen reklame, hvor seriøst er det lige af Lyd& Billede?
  Spildte penge

  1. Det ikke en test – men en nyhedsartikel, baseret på Eltax’ eget pressemateriale. Vi venter lige nu på at få leveret et sæt til test.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også