Højttalere

I Brasilien tænker de stor, når der skal bygges lydsystemer på hjul. Den ekstreme bastrailer "Carreta Treme Treme" leverer over 150 dB!
forfatter

Der er ikke noget, der hedder for meget bas! Det mener i hvert folkene bag Carreta Treme Treme, som i øjeblikket kan prale af at være verdens kraftigste transportable lydsystem. Det vanvittige projekt blev skabt i 2012 og har siden da turneret rund på festivaler i Brasilien og i nabolandene.

Det enorme lydsystem transporteres på en lastbil og betjenes af to personer, der styrer lyd og lys. Desuden er der (forhåbentlig) personale til stede, der sikrer sundheden og sikkerheden for offentligheden! Systemet er nemlig i stand til at levere over 150 decibel lydtryk, hvilket kræver godt høreværn for alle, der er i umiddelbar nærhed af den.

Her er nogle hurtige fakta om systemet:
192 basenheder, 48 mellemtoneenheder, 24 diskanthorn, 33 forstærker på i alt 1,5 MEGAwatt RMS, 240 batterier og i alt 2 tons kabler!

For virkelig at forstå lydtrykket fra den brasilianske basbus, er man nødt til selv at opleve det. Men denne video giver dog et fingerpeg:

http://www.carretatremetreme.com.br

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.