Højttalere

I Brasilien tænker de stor, når der skal bygges lydsystemer på hjul. Den ekstreme bastrailer "Carreta Treme Treme" leverer over 150 dB!
Annonce
Annonce
forfatter

Der er ikke noget, der hedder for meget bas! Det mener i hvert folkene bag Carreta Treme Treme, som i øjeblikket kan prale af at være verdens kraftigste transportable lydsystem. Det vanvittige projekt blev skabt i 2012 og har siden da turneret rund på festivaler i Brasilien og i nabolandene.

Det enorme lydsystem transporteres på en lastbil og betjenes af to personer, der styrer lyd og lys. Desuden er der (forhåbentlig) personale til stede, der sikrer sundheden og sikkerheden for offentligheden! Systemet er nemlig i stand til at levere over 150 decibel lydtryk, hvilket kræver godt høreværn for alle, der er i umiddelbar nærhed af den.

Her er nogle hurtige fakta om systemet:
192 basenheder, 48 mellemtoneenheder, 24 diskanthorn, 33 forstærker på i alt 1,5 MEGAwatt RMS, 240 batterier og i alt 2 tons kabler!

For virkelig at forstå lydtrykket fra den brasilianske basbus, er man nødt til selv at opleve det. Men denne video giver dog et fingerpeg:

http://www.carretatremetreme.com.br

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!
Vil du have ægte 8K-opløsning uden at betale en formue? Så kan Samsung Q700T være den rette medicin.
Har du netop slået kløerne i en PlayStation 5 eller en Xbox Series X? Så vil du måske også gerne opgradere din skærm. Vi har testet de bedste TV’er til gaming!
LG’s og Sonys nye topmodeller er propfulde af funktioner og ny teknologi. Men hvilket af disse 8K-TV’er har den allerbedste billedkvalitet? Vi tester!
Årets nye OLED-skærme får en række opdateringer, inklusive en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har udviklet en ny app, der lader dig kalibrere dit TV selv ved hjælp af mobilen.
Sonys enorme videovæg kommer nok ikke ind i stuerne lige med det første, men det kan godt ske, at du får den at se i aktion alligevel!
LG Display tilbyder flere nye OLED-skærmstørrelser i 2021, deriblandt en længe ventet 42-tommer. Spørgsmålet er, hvilken af TV-producenterne der først bider på.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.