TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

DALI Oberon C er aktive og trådløse

Tre højttalermodeller for kabel-allergikere.

Egentlig er det underligt, at der ikke er flere, der laver højttalere med indbygget forstærker. Her tænker jeg ikke på bærbare eller bordhøjttalere, men gode stereohøjttalere, som man kan stille i bogreolen eller ved siden af TV’et. Klipsch laver et par stykker, og KEF har LSX, men få har en serie af aktive højttalere (Dynaudio undtaget).

Men DALI har fattet det og lavet en serie kaldet Oberon C, som består af en gulvstående, en reolmodel og et par væghøjttalere. Alle er trådløse med indbygget forstærker og skal bare sluttes til strøm, så kan man streame musik fra mobilen via Bluetooth.

Oberon On-Wall C. (Foto: DALI)

De har alle indbygget HDMI-stik med audioretur, så man kan slutte dem til TV’et og få meget bedre stereolyd, end man får fra en soundbar – og styre volumen med fjernbetjeningen.

Den vægmonterede Oberon On-Wall C er sådan set et glimrende alternativ til en soundbar, og den kompakte Oberon C1 passer i de fleste bogreoler.

DALI_Oberon-OW_Product_Cam01_White_Back DALI_Oberon-OW_Product_Cam01_White_Front
<
>

For dem, der vil have endnu mere potent lyd, kan den gulvstående Oberon 7 C med to 7 tommers bas-enheder være et bedre valg. De fylder et større rum med mere kraft og fylde, og ligesom de andre højttalere i serien har de DALIs SMC bas-enheder med fiberbaserede membraner og en let 29 mm diskant.

DALI Oberon 7 C. (Foto: DALI)

Som man kan se, findes højttalerne i hvid, sort, lys egefinér med hvide fronter og valnøddefinér med sorte fronter, og tilslutning til den såkaldte Sound Hub Compact sidder på bagsiden.

DALI_Oberon-1C_Product_Cam01_Light_Oak_Back DALI_Oberon-1C_Product_Cam01_Light_Oak_Front
<
>

De kan nemlig ikke undvære en samleboks, der fungerer som bindeled mellem lydkilder og højttalere. Den er ellers trådløs og har – ud over førnævnte HDMI ARC-stik og Bluetooth – en analog RCA-stereoindgang, to optiske indgange og udgang til subwoofer.

Den kan betjenes på toppen eller med den medfølgende fjernbetjening, hvor man kan vælge volumen og lydkilde. Den har også autovalg af indgang, så den automatisk vælger TV-lyd, når man tænder et TV, der er tilsluttet via HDMI.

DALI_Product_Sound_Hub_Angle_Back_030001 DALI_Product_Sound_Hub_Angle_Front_030000 DALI_Product_Sound_Hub_Top_030004
<
>

Højttalerne har to indbyggede 50 watt klasse D forstærkermoduler med DSP-styring af EQ og deling af frekvens til enhederne, og de kan sættes op i et hjemmebiosystem, hvis det ønskes.

Priserne er opgivet til 7.499 kroner for et par Oberon 1 C eller 9.698 kroner med Sound Hub, mens Oberon On-Wall C koster henholdsvis 8.799 kroner og 10.998 kroner med Sound Hub, og de gulvstående Oberon 7 C koster henholdsvis 12.799 kroner og 14.998 kroner med Sound Hub.

3 kommentarer til “DALI Oberon C er aktive og trådløse”

  1. Både danske System Audio og ligeledes danske Buchardt Audio har aktive højttalere, både til reol/væg og til gulvet, endda med rumkorrektion, i deres produktportefølje, så jeg synes da, I skulle lave en ren dansk tilbundsgående test.

    Svar
  2. Jeg har også savnet at L&B lavede en ordentligt test af eller flere af SA’s Silverback Legend højttalere. Så hermed min støtte til en ren dansk test 🙂

    Svar

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.