TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Creative øger spiloplevelsen

Sound Blaster Kratos S5-højttalerne lover kraftig bas og indbygget lydkort. Og de lover også en del mere end det.

Creative lancerer nye Sound BlasterX-højttalere på Gamescom og lover dyb og realistisk spillyd – især fra topmodellen Kratos S5.

Kratos S5 er et 2.1-højttalersystem, der henter lyden fra din PC digitalt via USB og håndterer opløsninger op til 24-bit/96 kHz. Vi bliver lovet en realistisk og detaljeret lyd fra højttalere med MDF-kabinetter (træfiber) i stedet for billig plastic.

Effekten opgives til 120 watt, og satellit-højttalere bruger en 4-tommers fuldtoneenhed, imens den eksterne subwoofer har en nedadrettet 6,5″ basenhed, der håndterer de dybeste bastoner. Højttalerne forsøger også at appellere til det visuelle, med lyseffekter (som gudskelov kan slås fra).

“Surroundlyd”
Så langt, så godt. Der, hvor kæden hopper af, er, når Creative hævder, at disse to højttalere plus subwoofer er i stand til at gengive 7.1-kanals surroundsound. Ja, vi ved godt, at man kan give et indtryk af surroundlyd ved at justere fasegengivelsen, men 7,1 bliver det på ingen måde.

Kratos S5 er tilgængelig fra midten af oktober til 1.099 kroner.

Ønsker du billigere højttalere, kan du i stedet købe den mindre model, Kratos S3, til 599 kroner fra slutningen af september.

Creative Sound BlasterX Kratos S3 er mindre, har mindre effekt, og koster lidt over halvdelen af prisen for storebror S5. Foto: Creative.
Creative Sound BlasterX Kratos S3 er mindre, har mindre effekt, og koster lidt over halvdelen af prisen for storebror S5. Foto: Creative.

blasterx.com

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.