Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2024: Canvas-højttaleren kan passe til alle fjernsyn

Spændende designhøjttaler kan skræddersys til alle TV'er. Vi har hørt den og talt med folkene bag.

Skrevet af / 14/01/2024 - 12:00
CES 2024: Canvas-højttaleren kan passe til alle fjernsyn

På de fleste moderne TV’er er billedet fantastisk – og lyden fra de indbyggede højttalere komplet ubrugelig. Derfor står valget, når man anskaffer et fjernsyn, mellem en soundbar eller et komplet hjemmebioanlæg.

Det lille danske lydfirma Canvas HiFi har fundet på noget ganske originalt. Så originalt, at de tog til CES i Las Vegas for at vise det frem.

Canvas der er firmaets eneste produkt, er en flad og bred højttaler, der kan monteres under selve TV’et, så højttaler og fjernsyn fremtræder som én enhed. Takket være en udskiftelig front passer højttaleren i målene med skærme fra 55″ til 77″. Ved bestillingen opgiver man blot målene på skærmen, og skifter man senere fjernsyn, kan man købe en ny front, der passer til det opgraderede TV. Canvas levers med både gulvstativ og vægbeslag.

Bag fronten finder vi et aktivt, tovejs slavebassystem. (Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede)

Bag fronten, der i basisudgaven er dækket med møbestof fra danske Kvadrat, finder man et aktivt tovejs-stereosystem med to 6,5″ bas/mellemtoneenheder, to 29 mm domediskanter og to passive slavebasenheder. Alle enhederne er fra SB Acoustics, men i udgaver, der er tilpasset til højttaleren. Fire klasse D-forstærkere driver hver sin enhed. Hvor stor forstærkereffekten er, er ikke oplyst.

Canvas har alle de tilslutninger, der forventes i en aktiv højttaler i dag: HDMI, optisk (TosLink) og analogt. Og trådløs streaming via AirPlay 2, Googlecast, Tidal Connect, Spotidy Connect og Roon. Og der er indbygget rumkorrektion.

Nej – det er ikke et B&O!

Visuelt set er der ikke noget at sætte en finger på. Fronten går i et med fjernsynet, og med frontpanel i trælameller kunne man godt komme til at forveksle helheden med noget, der kunne være lavet hos Bang & Olufsen.

Men vi var først og fremmest kommet til suiten på Hotel Venetian for at høre Canvas, og det umiddelbare indtryk var særdeles imponerende.

Direktør Laust Nielsen (tv) og teknisk direktør Kim Neeper Rasmussen (th) med Canvas-højttaleren. (Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede)

For det første har Canvas-højttaleren en balanceret og ren gengivelse, man ikke finder i en normal soundbar. Basgengivelsen er dyb og virkede ganske magtfuld i hotelsuiten.

Og så er lydbilledet overraskende stort. Den akustisk scene rækker langt ud over bredden på systemet og står tredimensionelt i rummet. Her tager Canvas lidt digitalt trylleri i anvendelse, i form af en algoritme kaldet BACCH 3D (Band-Assembled Crosstalk Cancellation Hierarchy), der i korthed handler om at fjerne overlap mellem de to kanaler. Effekten virkede ret overbevisende, både på musik og filmmateriale. Tredimensionel lyd eller ej, så får man dog ikke Dolby Atmos-dekodning.

Afhængigt af bredde og materialevalg på frongitteret/frontstoffet koster fra ca. EUR 3.000 til ca. EUR 4.000. Forsendelse i hele verden er medregnet i prisen.

Canvas HiFi

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

1 kommentar til “CES 2024: Canvas-højttaleren kan passe til alle fjernsyn”

 1. for mig, fungerer det rigtigt godt at høre tv og film lyd gennem 2 kanal stereo anlægget..
  faktisk har jeg svært ved at forstå hvis folk, der har et godt stereoanlæg stående, og tv et er mellem højttalerne, og så vælger de at købe en soundbar?

  så er det lettere at forstå at en film enthusiast har et surround anlæg, som også spiller musik i stereo, evt med en subwoofer. for det kan de bedste anlæg nok klare nogenlunde ok.

  det kommer nok an på, hvad man prioterer højest. For mig: stereo!

  men soundbars, er i mine øjne en mindre god løsning, faktisk kun relevant for dem uden stereoanlæg, eller dem som har valgt at sætte tv et et andet sted.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

 • Prøv LB+ i 30 dage
  Kun 29,-

  Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 mnd
  93.25 kr/mnd

  Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

KEF viser muskler med nye subwoofere

Bordhøjttalere med lydtryk

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

Steinway Lyngdorf har slanket sig

Elegance fra Børresen

Luksuslyd på rejsen

Fabriksbesøg: Bang & Olufsen overrasker

Kraftfuld subwoofer fra ATC

Vandtætte indbygningshøjttalere

0
Scroll to Top