TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Billigere Piega-højttalere i træ

De nye modeller bliver billigere at fremstille, men skulle heldigvis stadig lyde som ægte Piega-højttalere.

De fleste højttalere laves i træ, MDF eller træfiberplader, men producenter som Bang & Olufsen og Piega har foretrukket aluminiumskabinetter.

Årsagen er, at det er muligt at gøre højttalerne slankere og mindre, når der bruges aluminium, men det betyder ikke, at resultatet bliver ringere, hvis man bruger træ.

I hvert fald ikke hvis man spørger Kurt Scheuch, som er chefkonstruktør hos Piega:

Med trækabinetter henvender vi os til de kunder, der ikke ville overveje et aluminiumskabinet, men som til gengæld godt kan acceptere et lidt større højttalerkabinet.

Det er ræsonnementet bag Classic-serien, som vi allerede er i gang med at teste. Classic 60.2 testede vi sidste efterår, og testen kan læses her.

Foto: Piega
Foto: Piega

De fire nye modeller i Classic serien er betydelig billigere, men stadig bruger en bånddiskant. Ikke Piegas egen, som bliver for dyr i denne sammenhæng, men den velkendte AMT-transducer, kendt fra blandt andre Elacs højttalere.

Foto: Piega
Foto: Piega

Den mest betalelige model er den 48 cm brede centerhøjttaler Classic Center til 5.499 kroner pr. stk, imens de 34 cm høje Classic 3.0 koster 7.999 kroner for et sæt.

Foto: Piega
Foto: Piega

Serien indeholder også to gulvmodeller, den 93 cm høje Classic 5.0 til 14.998 kroner parret og den større Classic 7.0 på 104 cm i højden og en pris på 19.998 kroner parret.

Foto: Piega
Foto: Piega

Kabinetterne kan leveres i sort eller hvid lak, alternativt i Macassar mod en merpris.

De nye højttalermodeller i Classic-serien er allerede i butikkerne.

Foto: Piega
Foto: Piega

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.