TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Bærbar højttaler med HD-lyd

Den bærbare Harman Kardon Citation 200 har både Wi-Fi og Bluetooth.

Citation-serien er en række interiørvenlige smart-højttalere fra Harman Kardon klædt i uldstof fra dansk Kvadrat. Google Assistant går igen i alle højttalerne, og lydsignaturen hælder mod det klare og neutrale snarere end den dundrende bas, som Harman Kardons søstermærke JBL er kendt for.

Citation-serien omfatter højttalere i mange størrelser, fra små over ganske store bordhøjttalere og helt op til den gulvstående Citation Tower. Der er også soundbaren MultiBeam 700, som vi testede for ikke så længe siden.

Det, der mangler i Citation-familien, er en bærbar højttaler. Indtil nu. Nu kommer Citation 200 nemlig, som er en batteridrevet smart-højttaler, der kan afspille musik via både Wi-Fi og Bluetooth. Flyt den rundt i hjemmet, fra stuen ud på terrassen, eller tag den med hen i parken.

Harman afslørede den nye Citation 200 på en corona-venlig digital IFA-konference. (Foto: Skærmskud)

Understøtter højopløst lyd

Harman Kardon følger dermed i hælene på Sonos, som har haft succes med smart-højttaleren Move. En kraftig bærbar højttaler med en respektabel batterilevetid på ti timer, som ud over Bluetooth kan bruges i en Sonos multirumsopsætning med Wi-Fi.

Citation 200 koster 500 kroner mindre end Sonos Move, og i modsætning til Sonos understøtter Citation højopløst lyd op til 24 bit/96 kHz. Hvorvidt man kan høre forskel på dette og almindelig kvalitet på sådan en højttaler, er genstand for diskussion, men her kan du i hvert fald afspille den type musik.

Højttaleren huser en 1 tommes diskant, en 5 tommers mellemtone og to passive slavebasser, der giver dybere, mere fyldig bas ved at simulere et større kabinet.

Citation 200 i sort. (Foto: Harman Kardon)

Otte timers batterilevetid

En opladning giver otte timers kontinuerlig afspilning, og opladningen sker ved at placere højttaleren på den medfølgende ladestander. Den kan også let lades op via standard USB-C.

Ligesom sine søskende er Citation 200 klædt i uldstof fra Kvadrat med en særlig overfladebehandling, der gør rengøring nemmere. Den er også sprøjtesikker ifølge IPX4 og kan altså tåle at blive oversprøjtet med vand.

Citation 200 i grå. (Foto: Harman Kardon)

Hey Google!

Ligesom på andre Citation-højttalere er Google Assistant indbygget. Der er også både AirPlay og Chromecast, hvilket gør højttaleren nem at koble til, uanset om du har en Android-mobil eller en iPhone.

Desuden kan Citation 200 sluttes til et multirumssystem med andre Citation-højttalere, hvis den er koblet til Wi-Fi. Så kan alle højttalerne f.eks. spille samme musik.

Pris og tilgængelighed

Harman Kardon Citation 200 fås i lysegrå (Winter Gray) eller sort (Classic Black) og vil koste 2.999 kroner, når den kommer i butikkerne i løbet af efteråret.

harmankardon.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.