Search
Generic filters

Bærbar højttaler med HD-lyd

Den bærbare Harman Kardon Citation 200 har både Wi-Fi og Bluetooth.

Citation-serien er en række interiørvenlige smart-højttalere fra Harman Kardon klædt i uldstof fra dansk Kvadrat. Google Assistant går igen i alle højttalerne, og lydsignaturen hælder mod det klare og neutrale snarere end den dundrende bas, som Harman Kardons søstermærke JBL er kendt for.

Citation-serien omfatter højttalere i mange størrelser, fra små over ganske store bordhøjttalere og helt op til den gulvstående Citation Tower. Der er også soundbaren MultiBeam 700, som vi testede for ikke så længe siden.

Det, der mangler i Citation-familien, er en bærbar højttaler. Indtil nu. Nu kommer Citation 200 nemlig, som er en batteridrevet smart-højttaler, der kan afspille musik via både Wi-Fi og Bluetooth. Flyt den rundt i hjemmet, fra stuen ud på terrassen, eller tag den med hen i parken.

Harman afslørede den nye Citation 200 på en corona-venlig digital IFA-konference. (Foto: Skærmskud)

Understøtter højopløst lyd

Harman Kardon følger dermed i hælene på Sonos, som har haft succes med smart-højttaleren Move. En kraftig bærbar højttaler med en respektabel batterilevetid på ti timer, som ud over Bluetooth kan bruges i en Sonos multirumsopsætning med Wi-Fi.

Citation 200 koster 500 kroner mindre end Sonos Move, og i modsætning til Sonos understøtter Citation højopløst lyd op til 24 bit/96 kHz. Hvorvidt man kan høre forskel på dette og almindelig kvalitet på sådan en højttaler, er genstand for diskussion, men her kan du i hvert fald afspille den type musik.

Højttaleren huser en 1 tommes diskant, en 5 tommers mellemtone og to passive slavebasser, der giver dybere, mere fyldig bas ved at simulere et større kabinet.

Citation 200 i sort. (Foto: Harman Kardon)

Otte timers batterilevetid

En opladning giver otte timers kontinuerlig afspilning, og opladningen sker ved at placere højttaleren på den medfølgende ladestander. Den kan også let lades op via standard USB-C.

Ligesom sine søskende er Citation 200 klædt i uldstof fra Kvadrat med en særlig overfladebehandling, der gør rengøring nemmere. Den er også sprøjtesikker ifølge IPX4 og kan altså tåle at blive oversprøjtet med vand.

Citation 200 i grå. (Foto: Harman Kardon)

Hey Google!

Ligesom på andre Citation-højttalere er Google Assistant indbygget. Der er også både AirPlay og Chromecast, hvilket gør højttaleren nem at koble til, uanset om du har en Android-mobil eller en iPhone.

Desuden kan Citation 200 sluttes til et multirumssystem med andre Citation-højttalere, hvis den er koblet til Wi-Fi. Så kan alle højttalerne f.eks. spille samme musik.

Pris og tilgængelighed

Harman Kardon Citation 200 fås i lysegrå (Winter Gray) eller sort (Classic Black) og vil koste 2.999 kroner, når den kommer i butikkerne i løbet af efteråret.

harmankardon.dk

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.
  En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1 II. Men med næsten alle de samme specifikationer.
  Nu kan det også måle iltniveauet i dit blod.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Klipsch The Fives

  Vejl.pris 7499 kr Trådløse stereohøjttalere

  Denon Home 350

  Vejl.pris 6998 kr Nobelt ydre – magtfuldt indre

  Monitor Audio Climate 60

  Vejl.pris 3798 kr Spilleglæden vejer op

  Klipsch AW-525

  Vejl.pris 3999 kr Meget sjov for pengene
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.