Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Audiostatic lover billige elektrostater

Hollandsk producent vil lave fultoneelektrotater, der er til at betale, lette at drive - og ikke kræver 230 V for at fungere.

Skrevet af / 09/10/2015 - 10:10
Audiostatic lover billige elektrostater

Højttalere bygget efter elektrostatprincippet leverer lyd i særklasse, hvad angår åbenhed, impulsvillighed og frihed for forvrængning. Desværre er de også kostbare, krævende for forstærkeren, og så skal de være enorme for at kunne spille bas, da der ikke er noget kabinet til at forhindre akustisk kortslutning mellem for- og bagside.

Hollandske Audiostatic barsler imidlertid i næste måned med en elektrostathøjttaler, der bryder med alle de nævnte lovmæssigheder.

I følge hjemmesiden for Audiostatics amerikanske distributør, Essence Audio, vil det mandshøje (176 x 30 cm) elektrostatpanel have et frekvensområde på 20 Hz – 20 kHz (+/- 3 dB) og en følsomhed på 87 dB. Det er rigtig pænt, og vi har umiddelbart svært ved at se, hvordan det skal kunne lade sig gøre uden hjælp fra dynamiske enheder i basområdet.

Det mest bemærkelsesværdige ved de nye højttalere er dog, at de ikke kræver tilslutning til lysnettet for at opbygge de flere tusind volt, der normalt kræves som forspændning for at få en elektrostathøjttaler til at fungere. Panelet får al sin spænding fra forstærkerens udgangssignal.

Og så er der prisen: EUR 1.780 plus moms, men inklusiv forsendelse. Det burde give en dansk pris med moms på knap 17.000 kroner for et sæt. Og det er altså billigt!

audiostatic-new-model
Computernmodel: Audiostatic / Essence-Audio

Det lyder næsten for godt til at være sandt, og foreløbig har vi altså kun set en computertegnet model af højttaleren. Men Bob Rapoport fra Essence Audio har været med i branchen længe, og virker som en person, der faktisk ved, hvad han taler om. Lad os håbe, at det også er tilfældet denne gang. Vi er i hvert fald blevet skrevet op til et testsæt, når de er klar.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Quad opgraderer sit flagskib

Trådløs luksus fra Frankrig

Epos vokser

Farverig Burmester-højttaler

Budgethøjttalere fra Q Acoustics

Ny højttalerserie fra DALI

Ny generation med unik model

Soundbar fra Steinway

Nyt flagskib fra Scansonic

"Prisvenlige" gulvhøjttalere fra Raidho

Ny Bluetooth-højttaler fra Bose ligner en håndtaske

Dynaudio med specialmodeller på stribe

Lyd & Billede
Scroll to Top