Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Atalante 4 er familiens slanke medlem

Revival Audio vakte opsigt med deres debutmodeller, Atalante 3 og Atalante 5. Nu har de lavet en gulvstående mellemmodel.

Skrevet af / 17/02/2024 - 10:00
Atalante 4 er familiens slanke medlem

Franske Revival Audio imponerede os, da de i 2022 lancerede kompakthøjttaleren Atalante 3 og den velvoksne standerhøjttaler Atalante 5. Bevares, de var ikke blandt de billigste, men den håndværksmæssige udførelse var førsteklasses – og lyden ligeså.

Nu har Revival Audio lavet en mellemste model, der naturligvis nok hedder Atalante 4, men som indeholder lidt anderledes variationer over temaet.

For det første er den en gulvhøjttaler. Det giver mulighed for relativt dybe basgengivelse, selv om kabinettet er smalt, da der ikke er noget “spild” af luftvolumen til et stativ.

Dernæst betyder det slanke format, at man har valgt at give Atalante 4 to basenheder i stedet for en. Så vidt vi kan se, er det samme syvtommers-enhed som i Atalante 3. Diskantenheden er også den samme som i de to andre modeller, mens der bruges en ny 5,25″ mellemtoneenhed imellem. Atalante 3 havde ingen problemer med at fungere som tovejs, men det her kan næsten kun blive endnu bedre.

Læs også Debutanter med 30 års erfaring Revival Audio er et nyt fransk mærke, men folkene bag er erfarne og med rødder i kendte mærker. Det kan man godt høre!

Membranen på basenheder og mellemtone er lavet af flettede basaltfibre i en sandwichkonstruktion. Højttaleren måler 120 cm i højden og 35 cm i bredden, så den kræver lidt mere plads, end billedet umiddelbart antyder. Revival Audio anbefaler den til stuer på 30 til 60 kvadratmeter og sammen med forstærkere op til 200 watt.

Revival Audio Atalante 4 koster 31.900 kroner for et sæt.

Hele Atalante-familien. (Foto: Revival Audio)

Mere info: Revival Audio

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Sonos vil gøre livet lettere med en ny app

Op til 18 tommer med baskrudt!

Disse højttalerne er mere specielle end det ser ud til

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

0
Lyd & Billede
Scroll to Top