Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Tre ægte 4K-projektorer fra JVC

… og topmodellen har 8K e-shift.

Skrevet af / 01/09/2018 - 13:32
Tre ægte 4K-projektorer fra JVC

JVC har netop afsløret en helt ny linje af projektorer, nemlig DLA-N5, DLA-N7 og DLA-NX9. Alle anvender panel med ægte 4K-opløsning.

JVC udviklede et 0,69 tommers 4K D-ILA billedpanel til deres flagskib DLA-Z1, der så dagens lys i 2016. Indtil nu har det været den eneste projektor med dette panel. Nu har piben imidlertid fået en anden lyd, for nu kommer der tre nye projektorer – alle med det samme billedpanel med 4K-opløsning og op til 60 billeder i sekundet.

Øverst troner DLA-NX9. Det er verdens første hjemmebioprojektor, der understøtter billedopløsning helt op til 8K, hvilket vil sige svimlende 8192 x 4320 pixel! Det er fire gange højere end 4K og 16 gange højere end 1080p, også kendt som Full HD.

Da det anvender et 4K-panel, gør det det ved at “vobulere” billedet, dvs. forskubbe hele billedet en halv pixel diagonalt ved hjælp af en optisk linsemotor (såkaldt e-shift). Derved halveres rastermønsteret, idet hver anden pixel overlapper hinanden. Optik inkluderer et 10 cm stort for optimal skarphed og dybde.

Desuden har DLA-NX9 en høj lysstyrke på 2200 lumen og et bælgmørkt sortniveau med en kontrast opgivet til hele 100.000:1. Det er panelkontrast, altså uden dynamisk iris. Med dynamisk iris øges den til 1.000.000:1. Slå den!

(Foto: JVC)

DLA-N7 og N5 er begge ægte 4K-projektorer, hvor N5 er den eneste, der fås i hvid (de andre fås i sort, punktum). Objektivet er lidt mindre – 6,5 cm – for at gøre projektorerne mere kompakte end storebror NX9. Lysstyrken på disse to er henholdsvis 1900 og 1800 lumen, hvilket stadig er rigeligt til hjemmebio. Panelkontrast siges at være 80.000:1 for N7 og 40.000:1 for N5, mens man kan gange det med ti, hvis man aktiverer dynamisk iris.

Alle projektorerne understøtter udvidede farverum og HDR-indhold. HDR er optimeret med såkaldt Auto Tone Mapping, som automatisk indstiller HDR-lysstyrken efter metadata fra master-optagelsen, hvis videoindholdet er pakket med dette.

For lettere og mere nøjagtig kalibrering understøtter projekterne automatisk billedkalibrering. Men så har man brug for en optisk målesensor (probe), et særligt computerprogram og en pc – plus kendskab til at bruge disse.

Projektorerne forventes at være tilgængelige fra slutningen af oktober. Nogen priser har vi endnu ikke fået.

dk.jvc.com

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

4K-projektor: Hjemmeunderholdning på den store skærm

Hisense PX3-PRO: Kæmpebillede på kort afstand

Her er årets nye hjemmebiograf-produkter fra Sony

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Scroll to Top