Search
Generic filters

Tre ægte 4K-projektorer fra JVC

… og topmodellen har 8K e-shift.

JVC har netop afsløret en helt ny linje af projektorer, nemlig DLA-N5, DLA-N7 og DLA-NX9. Alle anvender panel med ægte 4K-opløsning.

JVC udviklede et 0,69 tommers 4K D-ILA billedpanel til deres flagskib DLA-Z1, der så dagens lys i 2016. Indtil nu har det været den eneste projektor med dette panel. Nu har piben imidlertid fået en anden lyd, for nu kommer der tre nye projektorer – alle med det samme billedpanel med 4K-opløsning og op til 60 billeder i sekundet.

Øverst troner DLA-NX9. Det er verdens første hjemmebioprojektor, der understøtter billedopløsning helt op til 8K, hvilket vil sige svimlende 8192 x 4320 pixel! Det er fire gange højere end 4K og 16 gange højere end 1080p, også kendt som Full HD.

Da det anvender et 4K-panel, gør det det ved at “vobulere” billedet, dvs. forskubbe hele billedet en halv pixel diagonalt ved hjælp af en optisk linsemotor (såkaldt e-shift). Derved halveres rastermønsteret, idet hver anden pixel overlapper hinanden. Optik inkluderer et 10 cm stort for optimal skarphed og dybde.

Desuden har DLA-NX9 en høj lysstyrke på 2200 lumen og et bælgmørkt sortniveau med en kontrast opgivet til hele 100.000:1. Det er panelkontrast, altså uden dynamisk iris. Med dynamisk iris øges den til 1.000.000:1. Slå den!

(Foto: JVC)

DLA-N7 og N5 er begge ægte 4K-projektorer, hvor N5 er den eneste, der fås i hvid (de andre fås i sort, punktum). Objektivet er lidt mindre – 6,5 cm – for at gøre projektorerne mere kompakte end storebror NX9. Lysstyrken på disse to er henholdsvis 1900 og 1800 lumen, hvilket stadig er rigeligt til hjemmebio. Panelkontrast siges at være 80.000:1 for N7 og 40.000:1 for N5, mens man kan gange det med ti, hvis man aktiverer dynamisk iris.

Alle projektorerne understøtter udvidede farverum og HDR-indhold. HDR er optimeret med såkaldt Auto Tone Mapping, som automatisk indstiller HDR-lysstyrken efter metadata fra master-optagelsen, hvis videoindholdet er pakket med dette.

For lettere og mere nøjagtig kalibrering understøtter projekterne automatisk billedkalibrering. Men så har man brug for en optisk målesensor (probe), et særligt computerprogram og en pc – plus kendskab til at bruge disse.

Projektorerne forventes at være tilgængelige fra slutningen af oktober. Nogen priser har vi endnu ikke fået.

dk.jvc.com

 

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Chat-funktionen, der fungerer på tværs af de to apps, bliver nu officielt gjort tilgængelig for alle brugere.
  Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nu.
  Frit valg på lyseffekter og fire forskellige optagekarakteristikker.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbejde med e-sportsmestrene i Astralis. Vil have gaming-hovedsæt klar til foråret.
  Nyt Omen-tilbehør med Warp Wireless-teknologi.
  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Sonos Arc

  Vejl.pris 6699 kr Sonos når nye højder

  JBL Bar 5.1 Surround

  Vejl.pris 4999 kr Blæser liv i TV-stuen

  Epson EH-TW9400

  Vejl.pris 21990 kr Den fornuftigste high-end-projektor

  BenQ W5700

  Vejl.pris 33190 kr Overkommelig biografmaskine med 4K
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.