Search
Generic filters

En stang lyd til fjernsynet fra Denon

Soundbar? Lydpodie? Højttalerbase? Kært barn har mange navne. Men den hjælper i hvert fald på at afhjælpe den tynde lyd i moderne fladskærms-tv.

I takt med at tv-apparaterne bliver stadig mindre i dybden, bliver også lyden tyndere. Skærmene har simpelthen ikke tyngden og dybden, som kræves for at gengive en naturlig dyb bas.

Af den grund er soundbars og lignende indretninger med eksterne højttalere og indbyggede forstærkere i en ikke alt for dominerende udformning blevet stadig mere populære.

Denon kalder sit bud på tv-lyd en lydbase. DHT-T100 er udstyret med ovale højtalerenheder og to dome-diskanter, som alle drives af en kraftfuld digital forstærker. To basrefleksporte bagest i basen giver et tilskud i bunden.

Med kun én boks i rummet, bliver det selvsagt ikke surround sound. Men DHT-T100 skaber dog rumlig oplevelse ved hjælp af digital signalbehandling på baggrund af Dolby Digital-signalet fra fjernsynet.

DHT-T100 kan også afspille musik fra mobile enheder som smartphones og tablets med Bluetooth. Højtalerbasen understøtter også aptX, som gør det muligt at afspille musik i cd-kvalitet via Bluetooth.

Denon_DHT-T100-product-rear
Der er fem lydprogrammer, beregnet til film, musik mm. Tv-højtaleren har en særlig Night Mode, så man kan afspille lyd i hi-fi-kvalitet til langt ud på natten uden at forstyrre resten af familien. Det vil sandsynligvis sige en slags loudness-funktion, hvor bas og diskant fremhæves for at kompensere for ørets lave følsomhed ved lave lydniveauer.

Tv-højtalerbasen kan bære op til 27 kg og passer perfekt under de fleste skærme på op til 50″. Basen kan tilsluttes på få minutter og kan styres med tv’ets fjernbetjening.

Fakta om DHT-T100:

 • Tovejshøjtalersystem med to 1/2″ diskantenheder og to 2″ x 5″ mellemtone/basenheder
 • Kan bære et tv på op til 27 kg eller op til 50″
 • Trådløs Bluetooth-streaming med aptX
 • Optisk indgang, digital koaksialindgang samt analog indgang
 • Dolby Digital-dekoder med Denon Virtual Surround
 • Fem forskellige lydprogrammer
 • Night Mode
 • Kan betjenes med tv’ets fjernbetjening
 • Skifter automatisk mellem indgange
 • Farve: sort

Forhandler og pris
Højtalerbasen forhandles hos Hi-Fi Klubben til en pris på pris: 2.299 kr.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Frit valg på lyseffekter og fire forskellige optagekarakteristikker.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbejde med e-sportsmestrene i Astralis. Vil have gaming-hovedsæt klar til foråret.
  Nyt Omen-tilbehør med Warp Wireless-teknologi.
  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Harman Kardon Citation Tower

  Vejl.pris 19999 kr Tårnhøj bekvemmelighed

  Elipson Legacy 3210

  Vejl.pris 19999 kr Små franske delikatesser

  Klipsch The Fives

  Vejl.pris 7499 kr Trådløse stereohøjttalere

  Denon Home 350

  Vejl.pris 6998 kr Nobelt ydre – magtfuldt indre
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.