TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Yamaha satser tungt

Vellydende forstærkere har altid vært en force hos Yamaha. Nu kommer de heftigste high-end produkter længe, i form af en integreret forstærker og en cd-afspiller med digitale indgange.

forfatter
Publiceret 07/05/2013 - 12:44

Første gang, vi hørte om Yamahas nye satsning på high-end, var under IFA-messen i Berlin sidste år. Da viste Yamaha en integreret prototype og en cd-afspiller i sværvægtsklassen.

Denne gang regner vi med en pris på omkring 4.000 euro for forstærkeren A-S3000 og 3.000 euro for cd-afspilleren CD-S3000.

Hvis ikke blandt de allermest kostbare i high-end sfæren, så i alt fald et godt stykke opad på alle måder for Yamaha.

Den integrerede forstærker er bygget omkring et balanceret kredsløbsdesign, med symmetriske kredse for hver kanal og har en tilpasset strømforsyning med massiv ringkernetrafo. Koblet til et arsenal af dyre kondensatorbatterier for rigelig med strømreserver. Alligevel er den ikke opgivet til mere end 120 w i 8 ohm, eller 200 w i 4 ohm, men her er det hurtige mosfet-transistorer og rigelig med strøm, som skal give forstærkeren den eksplosive dynamik, som ofte kendetegner muskuløse high-end forstærkere.

Yamaha-A-S3000

Den 24,6 kilo tunge forstærker har pladespillerindgang til både MM- og MC-pickup, balancerede lydindgange og er bygget på et solidt chassis dækket med kobber for afskærmning, og hviler på fire kraftige fødder. Som enten kan udstyres med pigge for bedre dæmpning eller filtfødder for placering på sart underlag.

Cd-afspilleren CD-S3000 er opbygget på et tilsvarende solidt chassis og vejer 19,2 kilo. Den spiller cd og sacd og har en speciallavet afspillemekanik, som skal holde vibrationer borte fra de bevægelige dele. Separate strømforsyninger og afskærmning af de digitale kredse skal holde støj og interferens væk.

Foruden balancerede analogudgange har den tre digitale lydindgange, USB, koaksial og optisk. Som alle ender i en moderne 32-bits digitalkonverter – ES9018 fra ESS Technology, som gør det muligt at bruge afspilleren som DAC for andre digitale lydkilder.

Yamaha-CD-S3000-bak

Hvis man benytter USB-indgangen og tilslutter en laptop, kan man downloade en egen driver, ASIO 2.0 Yamaha Steinberg USB, som også bruges i studiosammenhæng, og som skal give bedre lyd fra laptop´en, når den er tilsluttet via USB i cd-afspilleren.

Forstærkeren og cd-afspilleren skal være tilgængelig til sommer. Vi kommer selvfølgelig tilbage med en test inden så længe.

Yamaha-CD-S3000

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Endelig fylder Burmester hullet med 218 og 216 Det tog sin tid, men nu er to nye forstærkere klar.
Mød ARNE Svenske Engström laver deres første integrerede forstærker.
Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fuld vintagestil på High End-messen i München.
Sådan en kunne vi da godt tænke os! Den nye pladespillerreference MoFi MasterDeck og RIAA-trinet MasterPhono kunne vi godt tænke os i vores stereorack.
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend