TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Yamaha satser tungt på lyd

Midt i al ståhejen om 4K og Windows 8, finder man også seriøse lydprodukter på IFA. Yamaha fremviser high-end prototyper på en integreret forstærker og CD-afspiller.

forfatter
Publiceret 03/09/2012 - 07:42

Efterårets nye hjemmebiografreceivere toppes af RX-A3020, CinemaDSP HD3 processering til 17.000 kroner. Som i lighed med RX-A2020 til 12.000, RX-A1020 til 10.000 og en række andre nye modeller understøtter Apples AirPlay, som gør det muligt at streame musik fra en iPod, iPhone eller iPad over et trådløst netværk til receiveren.

De nye Yamaha-receivere kan du læse mere om i kommende udgaver af Lyd & Billede/GEAR, og flere af dem ankommer på testbænken allerede til efteråret.Men det var to prototyper, som stjal showet, efter min mening. Den ene var A-S3000, en temmelig voksen integreret forstærker, med balanceret indgange, pladespillerindgang (MM og MC) og kraftige kabelterminaler.Forstærkeren med det klassiske Yamaha-design vil koste omkring 4.000 euro, men er ikke i butikkerne før foråret 2013.

Hvor meget effekt og andre tekniske detaljer er der ikke oplyst noget om. Det samme gælder den tilhørende SACD-afspiller CD-S3000, til cirka 3.000 euro. Det, vi ved, er, at den får en integreret højopløst digitalkonverter med optisk, koaksial og USB-indgang til eksterne lydkilder. Så fungerer afspilleren som DAC for de andre lydkilder.

Yamaha A-S3000 bagfra.

Men Yamaha viste også en billigere afspiller, kaldet CD-N500. En netværksafspiller og CD-afspiller med støtte for FLAC, Apples Lossless lydfiler, og 192kHz/24-bit konverter.

Afspilleren, som skal koste 5.500 kroner, kan som receiverne fra Yamaha styres med Yamahas MusicPlay app, og den understøtter både kablet netværk sog trådløst netværk via en trådløs adapter til 500 kroner.De kommer også med en serie hovedtelefoner. Tre til bærbart og hjemmebrug og to til studiobrug. Topmodellen HPH-PRO500 i blå eller sort koster 3.000 kroner og har 50 mm store elementer i lukkede ørestykker.

De er letdrevne nok til at fungere godt med en smartphone, og vi har allerede bestilt hovedtelefonerne til test, så følg med i Lyd & Billede fremover.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
CD-afspiller med vakuumrør McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.
Tre budgetvenlige pladespillere fra Pro-Ject Pro-Ject E1 kommer bl.a. i en version med Bluetooth.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend