Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Yamaha CD-C603 CD-skifter

Tager fem cd'er og er smartere end før.

Skrevet af / 06/12/2023 - 11:17
Yamaha CD-C603 CD-skifter

Engang, længe før streaming, var CD-skiftere meget populære. De kunne rumme alt fra fem til halvtreds cd’er og afspille dem alle efter tur. Dem med den største kapacitet blev ofte brugt på caféer og restauranter, mens de mindre med plads til fem eller 10 cd’er ofte blev brugt i hjemmet eller i bilen, hvor CD-skiftere var meget udbredte.

CD-skifteren var en praktisk og enkel løsning, men den havde én ulempe. Musikken stoppede, hvis man åbnede skuffen for at skifte cd’er.

Sådan er det ikke med den nye Yamaha CD-C603, som fortsætter med at spille, hvis du åbner skuffen.

(Foto: Yamaha)

Afspilleren åbner hele skuffen, når du trykker på eject, så du kan få adgang til alle cd’erne. En flydende laserpickup dæmper vibrationer, og du kan se, hvad der afspilles på frontdisplayet.

Der er også en optisk digital udgang til dem, der ønsker at forbedre lydkvaliteten med en DAC, og afspilleren fås med rackbeslag til dem, der ønsker at installere en CD-C603 i en café eller på en restaurant.

Afspilleren husker dine programmerede indstillinger som rækkefølge osv., selv om du åbner skuffen eller slukker for afspilleren. Den afspiller ikke kun almindelige cd’er, men håndterer også hjemmelavede cd’er i forskellige formater. Såsom MP3, WMA, FLAC, WAW og AAC, op til 24-bit/96 kHz.

Ved at trykke på Pure Direct-knappen på forsiden slukkes displayet og den optiske udgang for at reducere støj. Lidt ekstra for audiofile, med andre ord.

Yamaha CD-C603 koster 4.690 kroner og er tilgængelig nu.

TT-S303

(Foto: Yamaha)

Den nye pladeafspiller fra Yamaha skal også nævnes. Den er baseret på Vinyl 500 (TT-N503), men uden trådløs afspilning med Yamahas MusicCast.

Den kommer dog med en MM-pickup på et aftageligt pickuphus, og har et indbygget phono-trin, som kan tilsluttes eller frakobles, alt efter om man allerede har et phono-trin eller ej.

Afspilleren kommer i sort lak og koster 3.990 kroner.

Læs også Yamaha MusicCast Vinyl 500 Yamaha har deres eget twist på trådløs afspilning, som fungerer meget bedre end forventet.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Pladespiller med indbygget forstærker

Kom til hi-fi-fest i København

Byg din egen pladespiller fra Clearaudio

DJ-look til vinylelskere

Japansk high-end i ren klasse A

Se Brian Enos farverige pladespiller

Lækker integreret sag med 250 W

Moderne hi-fi klassikere

Roon med vild musikstreamer

Yamaha-produkter bliver Roon-godkendt

Lyden af 725 hk og 1420 watt

Anlægget der erstatter soundbaren

0
Scroll to Top