Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Wilson Benesch GMT One System snart klar

Bruger formel 1-teknologi for maksimal nøjagtighed.

Skrevet af / 14/07/2021 - 12:08
Wilson Benesch GMT One System snart klar

2019 virker som en evighed siden. Dengang viste engelske Wilson Benesch en prototype på en ny pladespiller i prisklassen hvis-du-må-spørge-om-prisen-har-du-ikke-råd. Den ufærdige pladespiller var betydeligt større end firmaets Circle 25, som er den eneste pladespiller, de producerer nu.

Wilson Benesch startede faktisk med en pladespiller og fulgte hurtigt op med højttalere, som de måske er bedre kendt for i high-end kredse. Det er der, de vil finde kunderne til GMT One System, som næppe vil komme i en butik nær dig lige med det første.

Magnetisk drift

Pladespilleren har været under udvikling længe, og Wilson Benesch har hentet midler fra et innovationsselskab og udviklet en ny motor med en strømforsyning, der allerede er søgt flere patenter på. En processorstyret digitalkonverter monitorerer afvigelser, som en analog forstærkerkreds styrer.

Drivværket kaldes Omega Drive og har magneter, der driver rotationen for maksimal stabilitet, og massen i pladespilleren er ekstremt godt dæmpet. Alpha Isolation System kalder de det, hvor pneumatik skal isolere pladespilleren fra lavfrekvente vibrationer. Helt ned til 1,7 Hz.

VTA, eller vertikal sporingsvinkel, kan justeres fra en fjernbetjening – Piezo VTA System kaldes det, og her er præcisionen på hele 2,5 mikrometer(!).

Tre tonearme

Pladespilleren vil kunne leveres med tre nye tonearme udviklet sammen med AMRC Sheffield og FEMTO Institute Besancon i det, der kaldes SSUCHY 2020 Research Programme.

Den ene arm kaldes Moment og har lav masse, den næste kaldes CTi-30 og har medium masse, mens den tredje, som er døbt Graviton, har medium til høj masse. Så kan man lettere matche arm med pickup.

Der er brugt en del kulfiber her, præcis som der var i chassiset og Act One-tonearmen på deres første pladespiller (se billedet herunder), og pladespilleren kan placeres i et af firmaets rack, som også består af en del kulfiber, for at give bedst mulig dæmpning.

Greenwich Mean Time

At den hedder GMT One System, er ikke tilfældigt. Det spiller på Greenwich Mean Time, som har været referencetid i over 135 år og har inspireret Wilson Benesch, der mener, at de med denne, har lavet den nye reference for afspilning.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Guitarformet kendis-pladespiller

Heftig mono-topmodel fra Mola Mola

Dansk debut i særklasse

Nu har de lavet en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbage

Den så vi ikke komme

Polsk hi-fi er en ting

Denne har du næppe set før

Specialmodel i Lamborghini-farver

NAD-integreret lover toplyd til budgetpris

FiiO på vej med nye produkter

Lyd & Billede
Scroll to Top