TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Wilson Benesch GMT One System snart klar

Bruger formel 1-teknologi for maksimal nøjagtighed.

forfatter
Publiceret 14/07/2021 - 12:08

2019 virker som en evighed siden. Dengang viste engelske Wilson Benesch en prototype på en ny pladespiller i prisklassen hvis-du-må-spørge-om-prisen-har-du-ikke-råd. Den ufærdige pladespiller var betydeligt større end firmaets Circle 25, som er den eneste pladespiller, de producerer nu.

Wilson Benesch startede faktisk med en pladespiller og fulgte hurtigt op med højttalere, som de måske er bedre kendt for i high-end kredse. Det er der, de vil finde kunderne til GMT One System, som næppe vil komme i en butik nær dig lige med det første.

Magnetisk drift

Pladespilleren har været under udvikling længe, og Wilson Benesch har hentet midler fra et innovationsselskab og udviklet en ny motor med en strømforsyning, der allerede er søgt flere patenter på. En processorstyret digitalkonverter monitorerer afvigelser, som en analog forstærkerkreds styrer.

Drivværket kaldes Omega Drive og har magneter, der driver rotationen for maksimal stabilitet, og massen i pladespilleren er ekstremt godt dæmpet. Alpha Isolation System kalder de det, hvor pneumatik skal isolere pladespilleren fra lavfrekvente vibrationer. Helt ned til 1,7 Hz.

VTA, eller vertikal sporingsvinkel, kan justeres fra en fjernbetjening – Piezo VTA System kaldes det, og her er præcisionen på hele 2,5 mikrometer(!).

Tre tonearme

Pladespilleren vil kunne leveres med tre nye tonearme udviklet sammen med AMRC Sheffield og FEMTO Institute Besancon i det, der kaldes SSUCHY 2020 Research Programme.

Den ene arm kaldes Moment og har lav masse, den næste kaldes CTi-30 og har medium masse, mens den tredje, som er døbt Graviton, har medium til høj masse. Så kan man lettere matche arm med pickup.

Der er brugt en del kulfiber her, præcis som der var i chassiset og Act One-tonearmen på deres første pladespiller (se billedet herunder), og pladespilleren kan placeres i et af firmaets rack, som også består af en del kulfiber, for at give bedst mulig dæmpning.

Greenwich Mean Time

At den hedder GMT One System, er ikke tilfældigt. Det spiller på Greenwich Mean Time, som har været referencetid i over 135 år og har inspireret Wilson Benesch, der mener, at de med denne, har lavet den nye reference for afspilning.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
CD-afspiller med vakuumrør McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend