Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Wilson Benesch GMT One System snart klar

Bruger formel 1-teknologi for maksimal nøjagtighed.

2019 virker som en evighed siden. Dengang viste engelske Wilson Benesch en prototype på en ny pladespiller i prisklassen hvis-du-må-spørge-om-prisen-har-du-ikke-råd. Den ufærdige pladespiller var betydeligt større end firmaets Circle 25, som er den eneste pladespiller, de producerer nu.

Wilson Benesch startede faktisk med en pladespiller og fulgte hurtigt op med højttalere, som de måske er bedre kendt for i high-end kredse. Det er der, de vil finde kunderne til GMT One System, som næppe vil komme i en butik nær dig lige med det første.

Magnetisk drift

Pladespilleren har været under udvikling længe, og Wilson Benesch har hentet midler fra et innovationsselskab og udviklet en ny motor med en strømforsyning, der allerede er søgt flere patenter på. En processorstyret digitalkonverter monitorerer afvigelser, som en analog forstærkerkreds styrer.

Drivværket kaldes Omega Drive og har magneter, der driver rotationen for maksimal stabilitet, og massen i pladespilleren er ekstremt godt dæmpet. Alpha Isolation System kalder de det, hvor pneumatik skal isolere pladespilleren fra lavfrekvente vibrationer. Helt ned til 1,7 Hz.

VTA, eller vertikal sporingsvinkel, kan justeres fra en fjernbetjening – Piezo VTA System kaldes det, og her er præcisionen på hele 2,5 mikrometer(!).

Tre tonearme

Pladespilleren vil kunne leveres med tre nye tonearme udviklet sammen med AMRC Sheffield og FEMTO Institute Besancon i det, der kaldes SSUCHY 2020 Research Programme.

Den ene arm kaldes Moment og har lav masse, den næste kaldes CTi-30 og har medium masse, mens den tredje, som er døbt Graviton, har medium til høj masse. Så kan man lettere matche arm med pickup.

Annonce

Der er brugt en del kulfiber her, præcis som der var i chassiset og Act One-tonearmen på deres første pladespiller (se billedet herunder), og pladespilleren kan placeres i et af firmaets rack, som også består af en del kulfiber, for at give bedst mulig dæmpning.

Greenwich Mean Time

At den hedder GMT One System, er ikke tilfældigt. Det spiller på Greenwich Mean Time, som har været referencetid i over 135 år og har inspireret Wilson Benesch, der mener, at de med denne, har lavet den nye reference for afspilning.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter
Skrevet af

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

Bruger formel 1-teknologi for maksimal nøjagtighed.

Bruger formel 1-teknologi for maksimal nøjagtighed.

Bruger formel 1-teknologi for maksimal nøjagtighed.

Bruger formel 1-teknologi for maksimal nøjagtighed.

Bruger formel 1-teknologi for maksimal nøjagtighed.

Bruger formel 1-teknologi for maksimal nøjagtighed.

Bruger formel 1-teknologi for maksimal nøjagtighed.

Bruger formel 1-teknologi for maksimal nøjagtighed.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.