TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Wattson Audio Madison: Schweizisk miniature-high-end

Wattson Audio Madison er lille af størrelse, men vi loves stor lyd fra den håndlavede netværksafspiller. I schweizisk kvalitet.

forfatter
Publiceret 05/04/2022 - 13:22

Schweiziske Wattson Audio har arbejdet hårdt under pandemien for at gøre deres netværksafspiller Madison klar. Den er lille, men har indbygget DAC og “ægte high-end-arkitektur og signalbehandling”. Bl.a. med nøje udvalgte og afstemte komponenter med lav tolerance.

Roon-brugere vil glæde sig over, at Madison er Roon Ready, ligesom den understøtter Tidal, Qobuz, internetradio og UPnP med sin egen app. Derudover giver den streaming via AirPlay.

Afspilleren har både fast og variabel udgang, som til enhver tid kan aktiveres eller deaktiveres i app’en. Det betyder i princippet, at man ikke behøver en forforstærker – bare plug Madison direkte i en effektforstærker eller et par aktive højttalere.

Et hurtigt tryk på volumenhjulet skifter mellem de forskellige indgange, og der er lagt ekstra stolthed i et meget “smooth” volumenhjul.

En hovedtelefonudgang, som vi bliver lovet holder højt niveau, er også på plads. Vi vil dog tro, at man bør bruge relativt letdrevne hovedtelefoner med den snarere end et par tungtdrevne planmagnetiske.

madison psi on the rock scaled 1 scaled 1
(Foto: Wattson Audio)

Dobbelt DAC-kredsløb, ægte balancerede udgange

I Madison bruger Wattson Audio en dobbelt mono-DAC-chip pr. kanal. Det gør den ægte balanceret, hvilket giver et lavere støjgulv. Hver DAC-chip har også sin egen præcist regulerede strømforsyning for minimal modulation mellem kanalerne.

Filtrene på udgangene er differentielle, hvilket skal sikre lavere faseforvrængning og “forhindre switching-støj fra digital-til-analog-konverteren i at nå udgangene”. Wattson Audio bruger efter sigende topmoderne up-amps og helt symmetriske analoge udgangstrin af højeste kvalitet.

madison back side scaled 2 scaled 1
(Foto: Wattson Audio)

Egen sampling-algoritme

I Madison anvender Wattson Audio deres egen tidsoptimerende opsampling-algoritme. Den reclocker det indgående og det udgående signal (asynkron clocking) for at minimere jitter.

Læs også En netværksafspiller til at savle over Marantz NA6006 streamer det meste, har multirum med HEOS og AirPlay 2, og kan indirekte styres med stemmen.

Det hævdes også, at præcisionen af konverteringen fra digital til analog øges betragteligt “uden at modificere de indkommende data på nogen måde”.

madison gears scaled 1 scaled 1
(Foto: Wattson Audio)

“Stor lyd”

Ifølge importøren lyder Wattson Audio Madison “stort, imponerende og musikalsk medrivende, og byder på en detaljerigdom og et nærvær, som nærmest er uhørt i prisklassen”.

Wattson skal have arbejdet omhyggeligt med indmaden for at få den absolut bedste lyd ud af et så lille format. Alexandre Lavanchy, der er CEO for Wattson Audio, siger:

For our new Madison streamer, we have put all our know-how into action to seek the intensity of the analog restitution and to find the emotion of the musical message beyond technical considerations. In use, the Madison must transmit the pleasure of listening to very high fidelity, with optimal ergonomics…

madison coax headset scaled 1 scaled 1
(Foto: Wattson Audio)

Pris og tilgængelighed

Wattson Audio Madison koster 3.200 euro og er tilgængelig nu.

wattson.audio

Højdepunkter
 • Proprietær streaming-løsning, bit-perfect og asynkron.
 • Roon Ready, Tidal, Qobuz, AirPlay, internetradio og UPnP.
 • Understøtter op til 32 bit/384 kHz PCM eller DSD256 via netværk.
 • Ny opsampling-proces med tidsdomæneoptimering baseret på teknologi fra Swiss Anagram.
 • Fast eller variabel udgang, balanceret og single-ended.
 • Ekstra digitalindgange, let at slutte til et TV.
 • LEEDH lossless volumenkontrol for direkte tilslutning til effektforstærker og aktive højttalere.
 • Ultrapræcise clock-kredsløb, ekstremt lav fasestøj og jitter.
 • En DAC-chip pr. kanal, ægte balanceret i Dual Differential-indstilling.
 • Strømforsyningskredsløb med meget lavt støjgulv.
 • Fuldt symmetriske analoge udgangstrin.
 • Hovedtelefonudgang, 2x 100 mW i 32 ohm.
 • CNC-fræset chassis ud af massive aluminiumblokke.
 • Styres med egen smart-app eller via Roon.
 • Håndlavet i Schweiz, både kabinet, print og montering.
 • Mål og vægt: 17,4 x 18,5 x 4,7 cm / 1,1 kg

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend