Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Walkmen for de udvalgte

Sony har lanceret to nye Walkman-afspillere. De er lækre - men også vanvittig kostbare.

Skrevet af / 09/02/2022 - 10:36
Walkmen for de udvalgte

For de af os, der voksede op i 80’erne, har Sony Walkman en helt særlig plads i hi-fi-minderne. Den smarte lommeafspiller, der gjorde musik bærbar for første gang. Men man skulle spare op i lang tid for at få råd til en Walkman.

Fire årtier senere lever Walkman-navnet stadig, selv om kassettebåndet er fortid. Og man skal stadig slagte sparegrisen for at få råd!

Sony har netop lanceret to nye Walkmænd, og de er design- og teknikmæssigt ud over det sædvanlige. Men de er også for de få, da den billigste koster en formue, og den dyre koster lidt over det dobbelte.

NW WM1ZM2 MDR Z1R Situation02 Large
Walkman for voksne. Sony NW-WM1ZM2. (Foto: Sony)

Topmodellen er Signature Series NW-WM1ZM2. Ikke blot er indmaden udsøgt. Selve chassiset er i forgyldt, OFC-kobber med en renhed på 99,99%. Det lyder ekstremt, men i følge Sony giver dette en mere stabil digital grund og højere stivhed. Hvilket igen skulle betyde klar, ekspansiv lyd.

NW WM1ZM frame Large
Vi er vant til OFC-kabler. Men Sony NW-WM1ZM2 har kabinet i ilfrit kobber! (Foto: Sony)

Den lidt mere tilgængelige NW-WM1AM2 er bygget over en aluminiumsramme, som stadig giver et kabinet, der er modstandsdygtigt over for elektrisk støj og anden interferens.

NW WM1AM2 Situation04 Large
Sony NW-WM1AM2. (Foto: Sony)

Forstærkerdelen i afspillerne er Sonys egen fulddigitale S-Master HX Digital Amp-teknologi. Og Sony fremhæver, at der er brugt udvalgte kondensatorer og blyfrit loddetin. Forbindelsen mellem forstærkerdelen og hovedtelefonstikket (man bruger selvfølgelig kablede hovedtelefoner på en afspiller i denne klasse!) er udført med tykt Kimber Kable i topmodellen og et uspecificeret OFC-kabel i den billigere AM2-model.

I meget gamle dage (det vil sige, da skribenten var en bumset teenager) var lydkilden kassettebånd. I dag kan musikken hentes trådløst over Wi-Fi og lagres som HD Flac-filer i den indbyggede hukommelse (henholdsvis 256 GB og 128 GB) eller på et microSD-kort.

Og så var der lige det med prisen: Sony NW-WM1AM2 koster 12.000 kroner, mens Sony NW-WM1ZM2 koster 30.000 kroner. Begge afspillere kan købes fra april.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

0
Lyd & Billede
Scroll to Top