TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Walkmen for de udvalgte

Sony har lanceret to nye Walkman-afspillere. De er lækre - men også vanvittig kostbare.

forfatter
Publiceret 09/02/2022 - 10:36

For de af os, der voksede op i 80’erne, har Sony Walkman en helt særlig plads i hi-fi-minderne. Den smarte lommeafspiller, der gjorde musik bærbar for første gang. Men man skulle spare op i lang tid for at få råd til en Walkman.

Fire årtier senere lever Walkman-navnet stadig, selv om kassettebåndet er fortid. Og man skal stadig slagte sparegrisen for at få råd!

Sony har netop lanceret to nye Walkmænd, og de er design- og teknikmæssigt ud over det sædvanlige. Men de er også for de få, da den billigste koster en formue, og den dyre koster lidt over det dobbelte.

NW WM1ZM2 MDR Z1R Situation02 Large
Walkman for voksne. Sony NW-WM1ZM2. (Foto: Sony)

Topmodellen er Signature Series NW-WM1ZM2. Ikke blot er indmaden udsøgt. Selve chassiset er i forgyldt, OFC-kobber med en renhed på 99,99%. Det lyder ekstremt, men i følge Sony giver dette en mere stabil digital grund og højere stivhed. Hvilket igen skulle betyde klar, ekspansiv lyd.

NW WM1ZM frame Large
Vi er vant til OFC-kabler. Men Sony NW-WM1ZM2 har kabinet i ilfrit kobber! (Foto: Sony)

Den lidt mere tilgængelige NW-WM1AM2 er bygget over en aluminiumsramme, som stadig giver et kabinet, der er modstandsdygtigt over for elektrisk støj og anden interferens.

NW WM1AM2 Situation04 Large
Sony NW-WM1AM2. (Foto: Sony)

Forstærkerdelen i afspillerne er Sonys egen fulddigitale S-Master HX Digital Amp-teknologi. Og Sony fremhæver, at der er brugt udvalgte kondensatorer og blyfrit loddetin. Forbindelsen mellem forstærkerdelen og hovedtelefonstikket (man bruger selvfølgelig kablede hovedtelefoner på en afspiller i denne klasse!) er udført med tykt Kimber Kable i topmodellen og et uspecificeret OFC-kabel i den billigere AM2-model.

I meget gamle dage (det vil sige, da skribenten var en bumset teenager) var lydkilden kassettebånd. I dag kan musikken hentes trådløst over Wi-Fi og lagres som HD Flac-filer i den indbyggede hukommelse (henholdsvis 256 GB og 128 GB) eller på et microSD-kort.

Og så var der lige det med prisen: Sony NW-WM1AM2 koster 12.000 kroner, mens Sony NW-WM1ZM2 koster 30.000 kroner. Begge afspillere kan købes fra april.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High End 2022: Nye forstærkere og CD-spiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend