annonce

Vintage-metal på biblioteket

Klassisk tungmetal og udstyr fra dengang, der virkelig var hi-fi til.

Foto: John Alex Hvidlykke, L&B
annonce

Musik er noget, som tager med os overalt som et lydspor til pending, arbejde og løbetræning. Men det giver en ekstra dimension at sætte sig ned og lytte et helt album igennem, mens mobilen får lov til at holde pause nede i lommen.

Det er ideen i den foredragsrække, som Viby Bibliotek i Aarhus har kørt de seneste måneder. Hver måned tager man et klassisk rockalbum frem, som præsenteres af pladeekspert Søren Genefke. Efter præsentationen afspilles pladen på et vintage hi-fi-anlæg af en kaliber, som vi kun kunne drømme om, dengang pladen var ny. Musikken får lov til at stå alene, kun med en kort kaffepause mellem de to pladesider.

Antallet af deltagere er blevet ved med at vokse fra gang til gang, og arrangementet er vokset ud af det mødelokale, som det foregik i begyndelsen, og optager nu en hel sal i bibliotekets kælder.

Bassisten Cliff Burtons død hviler som en skygge over “Master of Puppets.” Men derfor kan man jo godt nyde musikken. Bemærk den klassiske Harman Kardon Citation 16-effektforstærker til venstre på podiet. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

I går gjaldt det Metallicas gennembrudsalbum, “Master of Puppets” fra 1986, og Søren Genefke berettede om albummets historie – og ikke mindst den tragiske ulykke med tourbussen, som få måneder efter udgivelsen kostede bandets bassist, Cliff Burton, livet på en svensk motorvej.

Ud over muligheden for at høre eller genhøre et stykke klassisk tungmetal på vintage-elektronik kunne man denne gang også få tjekket sin pladespiller efter. Biblioteket havde inviteret Ejner fra Analog Vintage Audio til at komme og kigge på medbragte pladespillere. Han lagde desuden egne forstærkere og hjemmebygget pladespiller til arrangementet.

Publikum er ved at indfinde sig igen efter kaffepausen mellem de to pladesider. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

annonce
annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Nye OLD-TV’er: Panasonic viser billederne som filmskaberne vil have det

HP-gaderacer med sidevogn

Endelig et Canon-spejlrefleks til begynderne

Ny rejsezoom til Nikon-fotografer

Mangler bare højttalere

Ikonisk muskelbil er nu elektrisk - og du kan købe den snart

Så er Sonos-udfordrerne fra Denon her

Denon Home-højttalerne er i butikkerne nu, klar til at erobre dit hjem.

Kinesisk luksusteknologi på budget

Nu kommer Samsungs store bølge af 8K-TV'er til Europa

Full-frame-kamera filmer i 8K

Alsidig DAC med valgfri rørforstærkning

Lyden knuser konkurrenterne

Coronavirus tager livet af kæmpe mobilmesse

Lyden knuser konkurrenterne

Bowers & Wilkins’ nyeste trådløse højttaler, Formation Wedge, overbeviser stort på lyden.