TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Veltempereret topmodel

Pladespillerfirmaet Well Tempered kommer med en ny topmodel kaldet Versalex

forfatter
Publiceret 30/12/2012 - 17:32

Well Tempered Lab introducerer en ny topmodel kaldet Versalex. Som altid hos Well Tempered er Versalex designet af Bill Firebaugh, kendt for det banebrydende design i de de første Well Tempered grammofoner tilbage i firserne. I en tid der var præget af flydende ophæng eller grammofoner der vægtmæssig mindede mere om bådankre, kom den oprindelige Well Tempered grammofon, der var baseret på hifi-legendaren Poul Ladegaards forskningsarbejde for Brüel & Kjær.

Den nye Versalex er lavet i baltisk plywood. Plywood er primært valgt grundet de lydmæssige egenskaber. Udover det er Versalex baseret på de specielle Well Tempered  designfeatures. Som sædvanligt står Versalex på squashbolde, der giver den nødvendige afkobling. Motoren er afkoblet fra resten af plinten og lejet er triangulært, således at akslen tilter og lægger an mod to sider af trekanten så den hviler som i siderne på et ”V”. Pladetallerkenen er i akryl og i overstørrelse, det giver større masse for bedre inerti. Versalex kommer med ekstern strømforsyning og indbygget i plinten er en motorstyring der muliggør justering af hastigheden.

LTD armen, som senere også vil tilbydes separat for montering på andre værker, har en traditionel armlift men derudover alle de specielle WellTempered kendetegn: Silikonebadet med golfbolden der dæmper armen, armophængning i nylontråde som også styr antiskating, sanddæmpedt tonearm og den specielle armlængde på 10½”. Prisen er 31.200 kr.

www.hififreaks.dk

Sven Bilen


Nyeste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Endelig fylder Burmester hullet med 218 og 216 Det tog sin tid, men nu er to nye forstærkere klar.
Mød ARNE Svenske Engström laver deres første integrerede forstærker.
Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fuld vintagestil på High End-messen i München.
Sådan en kunne vi da godt tænke os! Den nye pladespillerreference MoFi MasterDeck og RIAA-trinet MasterPhono kunne vi godt tænke os i vores stereorack.
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend