Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Veltempereret topmodel

Pladespillerfirmaet Well Tempered kommer med en ny topmodel kaldet Versalex

Skrevet af / 30/12/2012 - 17:32
Veltempereret topmodel

Well Tempered Lab introducerer en ny topmodel kaldet Versalex. Som altid hos Well Tempered er Versalex designet af Bill Firebaugh, kendt for det banebrydende design i de de første Well Tempered grammofoner tilbage i firserne. I en tid der var præget af flydende ophæng eller grammofoner der vægtmæssig mindede mere om bådankre, kom den oprindelige Well Tempered grammofon, der var baseret på hifi-legendaren Poul Ladegaards forskningsarbejde for Brüel & Kjær.

Den nye Versalex er lavet i baltisk plywood. Plywood er primært valgt grundet de lydmæssige egenskaber. Udover det er Versalex baseret på de specielle Well Tempered  designfeatures. Som sædvanligt står Versalex på squashbolde, der giver den nødvendige afkobling. Motoren er afkoblet fra resten af plinten og lejet er triangulært, således at akslen tilter og lægger an mod to sider af trekanten så den hviler som i siderne på et ”V”. Pladetallerkenen er i akryl og i overstørrelse, det giver større masse for bedre inerti. Versalex kommer med ekstern strømforsyning og indbygget i plinten er en motorstyring der muliggør justering af hastigheden.

LTD armen, som senere også vil tilbydes separat for montering på andre værker, har en traditionel armlift men derudover alle de specielle WellTempered kendetegn: Silikonebadet med golfbolden der dæmper armen, armophængning i nylontråde som også styr antiskating, sanddæmpedt tonearm og den specielle armlængde på 10½”. Prisen er 31.200 kr.

www.hififreaks.dk

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Aston Martin med B&W: Koncertlyd i verdens første Super Tourer

Djævelen har fået nye kræfter

Legendarisk forstærker genopstår

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Scroll to Top