High-end

Lækkerier til vinylelskere fra Luxman.
forfatter

I takt med de analoge LP-pladers genkomst ser vi stadig flere forstærkere, der er “født” med pladespillerindgang (RIAA-del). Men skal det være rigtig, rigtig godt, dvs. når vi er oppe i high-end-segmentet, skal der en ekstra indsats til for at få de sidste magiske detaljer med.

Som på andet Luxman-grej er fronten dekoreret med et sæt VU-metre. Foto: Luxman
Som på andet Luxman-grej er fronten dekoreret med et sæt VU-metre. Foto: Luxman

EQ-500 er Luxmans bud på en RIAA-forstærker i den tungeste ende. Både hvad angår pris og funktioner. Den byder på ikke færre end tre indgange, så man kan altså tilslutte tre pladespillere/tonearme samtidig. På fronten af er det blandt andet muligt at tilpasse forstærkning, kapacitet og indgangsimpedans. Og funktionen “Articulator” sender et sinussweep tilbage på indgangen for at fjerne restmagnetisme i den tilsluttede pickup og kabler. Der er både balanceret og ubalanceret udgang.

Foto: Luxman
Foto: Luxman

En RIAA-del kan bygges med få komponenter, men Luxman har tydeligvis ikke valgt den nemmeste til målet. EQ-500 bruger rør til signalforstærkning (4 x ECC83/12AX7 og 2 x ECC82/12AU7 dual-triode). Kondensatorerne er fra M-Cap, og audiotransformerne er specialfremstillede med kerner af permalloy.

Og så er der lige det med prisen: Luxman EQ-500 koster 55.000 kr.

Interceptor Audio

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også