TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Tung forstærker til din pickup

Lækkerier til vinylelskere fra Luxman.

I takt med de analoge LP-pladers genkomst ser vi stadig flere forstærkere, der er “født” med pladespillerindgang (RIAA-del). Men skal det være rigtig, rigtig godt, dvs. når vi er oppe i high-end-segmentet, skal der en ekstra indsats til for at få de sidste magiske detaljer med.

Som på andet Luxman-grej er fronten dekoreret med et sæt VU-metre. Foto: Luxman
Som på andet Luxman-grej er fronten dekoreret med et sæt VU-metre. Foto: Luxman

EQ-500 er Luxmans bud på en RIAA-forstærker i den tungeste ende. Både hvad angår pris og funktioner. Den byder på ikke færre end tre indgange, så man kan altså tilslutte tre pladespillere/tonearme samtidig. På fronten af er det blandt andet muligt at tilpasse forstærkning, kapacitet og indgangsimpedans. Og funktionen “Articulator” sender et sinussweep tilbage på indgangen for at fjerne restmagnetisme i den tilsluttede pickup og kabler. Der er både balanceret og ubalanceret udgang.

Foto: Luxman
Foto: Luxman

En RIAA-del kan bygges med få komponenter, men Luxman har tydeligvis ikke valgt den nemmeste til målet. EQ-500 bruger rør til signalforstærkning (4 x ECC83/12AX7 og 2 x ECC82/12AU7 dual-triode). Kondensatorerne er fra M-Cap, og audiotransformerne er specialfremstillede med kerner af permalloy.

Og så er der lige det med prisen: Luxman EQ-500 koster 55.000 kr.

Interceptor Audio

 

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.