TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Trådløse højttalere fra Ruark

Ruark Audio MR1 er elegante, trådløse højttalere.

forfatter
Publiceret 05/03/2013 - 10:50

For det første: Vita Audio eksisterer ikke længere, men har skiftet navn til Ruark Audio. Producenten er først og fremmest kendt for iPod-dockinghøjttalere, som koster lidt mere, men lyder bedre end mange konkurrenter.

MR1 er navnet på et par højttalere, som trådløst giver lyd til musikafspilleren via bluetooth.

Kompakte og aktive
Højttalerne er kompakte, bare 17 cm høje. De er af typen tovejs og med indbygget forstærkning opgivet til at yde 20 watt. Mens de fleste højttalere i denne klasse nu bruger Klasse D, benytter Ruark den klassiske AB-variant. Den gode, gamle, analoge transistorforstærkning altså. Den er lidt mindre effektiv og bruger noget mere strøm i forhold til ydelse, men kan være lettere at få til at lyde godt.

Mellemtonebassen måler beskedne 3 tommer, mens diskanten har en diameter på omkring ¾ tommer. Begge elementer er lavet af Ruark selv.

Højttalerne, som er fjernbetjente, bruger Bluetooth-protokollen A2DP og støtter apt-X lydkomprimering for mest mulig effektiv komprimering af lydsignalet og dermed bedre lyd i den anden ende.

Det er også muligt at tilslutte en lydkilde med kabel. For eksempel et tv eller en anden kilde, som ikke støtter bluetooth. Således kan højttalerne også give endnu mere lyd til din allerede eksisterende Vita/Ruark Audio R2i eller R4i.

Batteripakke
Ønsker du at tage højttalerne med dig ud i det fri, kan en batteripakke købes som ekstraudstyr. Denne fastgøres på bagsiden af højttalerne. En smart detalje, som flere bør lære af.

Vælg mellem valnød, hvid eller sort udførelse. Prisen annonceres i Storbritannien til 300 pund, i Danmark betyder det omkring 3.000 kroner, når produktet lanceres inden sommer.

ruarkaudio.com

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend