TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Trådløse computerhøjttalere fra Monitor Audio

Monitor Audio er bedst kendt for gode hi-fi højttalere. WS100 er den allerførste skrivebordshøjttaler.

forfatter
Publiceret 17/10/2012 - 10:41

De to terningformede højttalere er vinklet nogle grader op for bedst mulig lydbillede på skrivebordet. Højttalerne tilsluttes nemt til pc eller Mac med den medfølgende USB-dongle, som sender det digitale lydsignal trådløst fra computeren til højttalerne. Det vil sige, signalet sendes trådløst til en højttaler, som så er koblet til den anden højttaler med en ledning. Så man skal måske snarere kalde højttalerne ”næsten-trådløse”. Trådløs rækkevidde er opgivet til 10 meter.

Flere enheder kan kobles sammen
Flere USB-sendere kan købes, således at du kan sende lyd fra op til fire lydkilder til et par højttalere og desuden kan op til fire par højttalere kobles til samme sender, som giver en nem multirumsopsætning.

Lyden sendes trådløst uden kompression på 2,4 GHz-båndet. For at forhindre problemer med andre enheder på dette efterhånden ganske belastede bånd, bruges noget som Monitor Audio kalder Walking Frequency Diversity, uden at forklare nærmere hvad det betyder.

Bestykning
Højttalerne har en 7,5 cm mellemtonebas og en 19 mm diskant med hver sin forstærker på henholdsvis 20 og 10 watt klasse D. Den højre højttaler er masteren, som oversætter det trådløse signal, og her sidder strømstikket og analogindgangen. Et kabel går som nævnt videre fra denne til den venstre højttaler.

Membranerne på højttalerelementerne er af Monitor Audios eget C-CAM materiale, som er en keramikbelagt legering af aluminium og magnesium. Dette for at opnå høj stivhed og lav vægt, hvilket er vigtigt for at reagere hurtig nok på lydsignalerne fra forstærkeren med lavest mulig forvrængning.

Den højre højttaler er den aktive. Her sidder streaming-indgangen og AUX-indgangen, herfra går også højttalerkabel videre til den venstre højttaler.

Ud over USB-indgang findes en 3,5 mm minijack-indgang, hvor andre lydkilder kan tilsluttes analogt.

Den medfølgende fjernbetjening kan tænde og slukke højttalerne, spille og pause, hoppe frem og tilbage mellem spor i spillelisten, styre lydniveau og vælge indgang.

Kommer oktober
Monitor Audio WS100 kommer til salg i løbet af oktober, og prisen kommer til at blive 2.700 kroner.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
CD-afspiller med vakuumrør McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend