High-end

Auralic Altair er nok den mest interessante trådløse musikafspiller, vi længe har hørt om.
forfatter

Det er meget mere end en trådløs DAC (digitalkonverter), for Auralic Altair er også en forforstærker med 15 (!) tilslutningsmuligheder. Hvis man både tæller trådløs streaming og alle fysiske indgange med.

Du kan koble den sammen med harddiske til lagring og afspilning over dit hjemmenetværk (NAS). Den kan også opgraderes med internt lager i form af 2,5″ harddisk eller SSD, og den understøtter UPnP og DLNA-streaming, så den opfører sig som en medieserver.

Og det er ikke det hele. Tidal er integreret, så du kan logge ind og streame musik fra Tidal HiFi, og den understøtter streamingtjenesten Qobuz samt streaming med AirPlay, iRadio, netradio, Bluetooth og  Songcast – og der er support for Roon.

Foto: Auralic
Foto: Auralic

Som man kan se på billedet, har den en række digitale lydindgange: AES/EBU, koaksial, optisk, USB, Ethernet og Wi-Fi.

Takket være Auralics “Lightning”-teknologi understøttes op til 4x DSD-sampling af såkaldte studiofiler, DXD-filer, samt i øvrigt det meste andet indenfor lydfiler. Det har også noget, der kaldes Memory Playback, hvor musikfilen hentes og gemmes i en buffer for at sikre afspilning i endnu højere kvalitet.

Altair kan styres med en Lightning DS-app på en iPad eller iPhone, og senere kommer software til Mac- og Windows-pc’er.

Auralic Altair koster 15.995 kroner.

Annonce

Studiosound

Foto: Auralic
Foto: Auralic

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også