Search
Generic filters

To nye hi-fi-produkter fra Leak

70 år efter relanceres Leak i charmerende retro-design.

Den så jeg ikke lige komme. Engelske Leak har været væk så længe, at jeg var sikker på, at det eneste sted, man kunne finde noget fra dem, var på brugtmarkedet.

Da de lukkede portene for 40 år siden, endte en historie, som begyndte i 1934, da Harold Leak grundlagede H.J. Leak & Co. Ltd. i London. De lavede forstærkere, pladespillere og højttalere til hjemmemarkedet, og kendere vil huske rørforstærkeren TL/12, hybridhøjttalerne med 15 tommers basser og elektrostat-enheder og – ikke at forglemme– Stereo 30, en integreret rørforstærker, der blev lanceret i 1963.

(Foto: Leak)

Nu relanceres Leak, der ejes af IAG Group, som også ejer en anden traditionel engelsk hi-fi-producent, Quad. De to første produkter fra det genopståede mærke er den integrerede forstærker Stereo 130 og CD-transporten Leak CDT.

Forstærkeren leverer 45 watt i hver kanal (8 ohm) og har indbygget digitalkonverter med understøttelse af 32 bit/384 kHz PCM-lydfiler samt både optisk, koaksial og USB-indgang til digitale lydkilder. Den understøtter også DSD-filer og har Bluetooth-streaming.

(Foto: Leak)

Stereo 130 har også pladespillerindgang til MM-pickup, tonekontroller og digitale udgange. Forstærkeren kan leveres med eller uden trækabinet. Med er den ikke større end 32,6 cm i bredden og 27,6 cm i dybden.

CD-transporten er knap en cm dybere, ellers er målene de samme både med og uden trækabinet.

(Foto: Leak)

Som man kan se på billedet, er Leak CDT uden analoge lydudgange og kobles til forstærkerens ES9018K2M Saber32 Reference-DAC via en af de digitale indgange. Den understøtter også afspilning af musik via USB.

Leak Stereo 130 og Leak CDT kommer til at koste henholdsvis 800 og 700 pund, og vil være tilgængelige hos de første forhandlere fra juli 2020.

(Foto: Leak)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Nyt Omen-tilbehør med Warp Wireless-teknologi.
  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Pro-Ject X2

  Vejl.pris 8990 kr Analog vinylvinder

  Vera Audio P400/1000

  Vejl.pris 23000 kr Når sandheden skal frem

  Electrocompaniet ECI 80D

  Vejl.pris 18967 kr Varm og dejlig klang

  NAD M33

  Vejl.pris 36999 kr Sjov, klog og stærk
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.