TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Til at tude over, så lækre er de

Sonus faber har skabt de måske lækreste højttalere nogensinde med den nye Olympica-serien, som kommer til efteråret.

forfatter
Publiceret 10/05/2013 - 15:14

Man må tage hatten af for Sonus Faber. Italienerne klarer gang på gang at skabe nye højtalere, som vækker begæret hos mange, som har et snert af audiofili. Testvinden i L&B i Venere-serien er et ferskt eksemplar, men du gode Gud, så dejligt Amati, Cremona og Homage-serien spiller. Og ser ud.

Nu er der dukket en debuttant op. Olympica skal i løbet af efteråret erstatte den kritikerroste Cremona-serie og vil til at begynde med bestå af tre modeller.

Sonus-faber-Orchestra-I-pair

Olympica I er den lille stativmodel på billedet herover, hvor designet og udførelsen er typisk Sonus faber. Nydelig træfiner med godt forarbejdede detaljer. Som netgrillen på siden, hvor den spalteformede basrefleksport munder ud.

Se billedet her:

Sonus-faber-Orchestra-I-side-vent

Olympia-serien er opkaldt efter Teatro Olimpica i Vicenza, som så mange andre Sonus faber højttalere har de en musikalsk reference.

Alle elementerne er nye, designet er udviklet af Sonus faber sammen med ikke ukendte elementproducenter, og kabinettet er i natur- eller grålakeret valnøddetræ og er assymetriske for at minimere interne resonanser og stående bølger.

Den lille Olympica I bruger Sonus faber MW15XTR som basmellemtone og en helt ny 29XTR2 29 mm diskant. Den større Olympica II har desuden en Sonus faber W18XTR 9-tommers bas, baseret på samme teknologi, som i non plus ultra Aida-højttaleren.

Her er mellemtonebassen fra Olympica I skiftet ud med en Sonus faber M15XTR, som er en ny mellemtoneenhed, taget frem specielt til Orchestra-serien.

Sonus-faber-Orchestra

Den foreløbige topmodel i serien er Orchestra III. En trevejs gulvstående model, med et lidt større kabinet og et ekstra baselement.

Den 111 cm høje Orchestra-højttaler bruger et ekstra W18XTR-baselement, som Sonus faber konservativt anslår til at række ned til 35hz i bassen. Effektivt. Det betyder, at det kan du faktisk opleve hjemme, i modsætning til mange producenters teoretiske data.

Sonus-faber-Orchestra-II-and-III

Højttalerne på messen var bare prototyper. Der fandtes ingen officiel demo af nogen af højttalerne, så vi må vente til efteråret, før vi kan have testeksemplarer at fortælle om.

I mellemtiden kan man glæde sig over, at Sonus faber omsider tilbyder træfiner, også i Venere-serien, som vist her:

Sonus-faber-Venere-walnut

 

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
CD-afspiller med vakuumrør McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.
Tre budgetvenlige pladespillere fra Pro-Ject Pro-Ject E1 kommer bl.a. i en version med Bluetooth.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend