TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

TEAC UD-N701N og AP-701

Ny forforstærker og effektforstærker fra TEAC til efteråret. Her er priserne på dem begge.

forfatter
Publiceret 17/06/2021 - 22:59

Disse to TEAC-produkter blev allerede vist frem i marts og skulle efter planen være lanceret i foråret, men mangel på komponenter har forsinket produktionen. Nu nærmer det sig midlertidigt, og til efteråret – sandsynligvis i september – vil begge være at finde hos udvalgte forhandlere.

Den ene, AP-701, er en ren effektforstærker (baseret på Hypex Ncore forstærkermoduler), der leverer op til 170 watt effekt i 8 ohm.

Den anden, UD-701N, er en forforstærker med indbygget digitalkonverter, USB-indgang og netværkstilslutning. Den har TEAC’s nye separat opbyggede Delta Sigma-DAC, der understøtter MQA, 22,5 MHz DSD og 32 bit/384 kHz PCM.

Læs også TEAC får MQA-understøttelse To flagskibsprodukter fra TEAC får nu fuld MQA-support: Netværksafspilleren NT-505 og streaming-forstærkeren NR-7CD.

Den understøtter også RDOT-NEO (Refined Digital Output Technology NEO), som er en opkonverteringsalgoritme, hvor sample-frekvensen for PCM-signaler kan opkonverteres to, fire eller otte gange, maksimalt til 384 kHz, for at strække frekvensgangen over 20 kHz.

 

Ligesom AP-701 er UD-701N bygget som to monokredsløb – Dual Mono – og fuldt balanceret fra indgang til udgang. Den har fire digitale indgange og to par analoge indgange, den understøtter streaming fra Spotify Connect, Tidal, Qobuz og TuneIn internetradio, og den er selvfølgelig Roon Ready.

Der kan streames via Bluetooth, som også understøtter både LDAC og aptX HD op til 24 bit/48 kHz, eller højopløste musikfiler via netværket, der sluttes til via et Ethernet-stik bag på UD-701N.

Observante læsere vil bemærke, at den har to hovedtelefonudgange på fronten: Et almindeligt og et firepol balanceret XLR-stik.

Der findes også en Teac HR Streamer-app, både til mobil og tablet, som understøtter Open Home-protokollen og samler musik på tværs af platforme og streaming-tjenester.

Begge forstærkere fås i silkemat sortanodiseret udførelse og har små rack-håndtag på siderne. Prisen er opgivet til 27.499 kroner for UD-701N og 23.999 kroner for AP-701.

 

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
CD-afspiller med vakuumrør McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend