Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

TEAC UD-N701N og AP-701

Ny forforstærker og effektforstærker fra TEAC til efteråret. Her er priserne på dem begge.

Skrevet af / 17/06/2021 - 22:59
TEAC UD-N701N og AP-701

Disse to TEAC-produkter blev allerede vist frem i marts og skulle efter planen være lanceret i foråret, men mangel på komponenter har forsinket produktionen. Nu nærmer det sig midlertidigt, og til efteråret – sandsynligvis i september – vil begge være at finde hos udvalgte forhandlere.

Den ene, AP-701, er en ren effektforstærker (baseret på Hypex Ncore forstærkermoduler), der leverer op til 170 watt effekt i 8 ohm.

Den anden, UD-701N, er en forforstærker med indbygget digitalkonverter, USB-indgang og netværkstilslutning. Den har TEAC’s nye separat opbyggede Delta Sigma-DAC, der understøtter MQA, 22,5 MHz DSD og 32 bit/384 kHz PCM.

Læs også TEAC får MQA-understøttelse To flagskibsprodukter fra TEAC får nu fuld MQA-support: Netværksafspilleren NT-505 og streaming-forstærkeren NR-7CD.

Den understøtter også RDOT-NEO (Refined Digital Output Technology NEO), som er en opkonverteringsalgoritme, hvor sample-frekvensen for PCM-signaler kan opkonverteres to, fire eller otte gange, maksimalt til 384 kHz, for at strække frekvensgangen over 20 kHz.

 

Ligesom AP-701 er UD-701N bygget som to monokredsløb – Dual Mono – og fuldt balanceret fra indgang til udgang. Den har fire digitale indgange og to par analoge indgange, den understøtter streaming fra Spotify Connect, Tidal, Qobuz og TuneIn internetradio, og den er selvfølgelig Roon Ready.

Der kan streames via Bluetooth, som også understøtter både LDAC og aptX HD op til 24 bit/48 kHz, eller højopløste musikfiler via netværket, der sluttes til via et Ethernet-stik bag på UD-701N.

Observante læsere vil bemærke, at den har to hovedtelefonudgange på fronten: Et almindeligt og et firepol balanceret XLR-stik.

Der findes også en Teac HR Streamer-app, både til mobil og tablet, som understøtter Open Home-protokollen og samler musik på tværs af platforme og streaming-tjenester.

Begge forstærkere fås i silkemat sortanodiseret udførelse og har små rack-håndtag på siderne. Prisen er opgivet til 27.499 kroner for UD-701N og 23.999 kroner for AP-701.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

0
Lyd & Billede
Scroll to Top