Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Svimlende svedigt fra Burmester

Højttalerne BC150 og pladespilleren 217 fra tyske Burmester bør få hjertet til at springe et slag over.

Skrevet af / 09/08/2021 - 23:11
Svimlende svedigt fra Burmester

Når den eminente high-end-producent Burmester lancerer nye produkter, skal man spidse ører. Det sker nemlig ikke hver dag. Men nu er der to nye produkter på vej, nemlig et par højttalere, de gulvstående BC150, og den spejlblanke pladespiller 217.

Læs også Porsche Taycan: Elektrochok-agtig lydoplevelse Porsches nye super-elbil kan fås med premium-lydanlæg fra Bose eller Burmester. Vi har testet begge dele!

Hong Kong High End

Begge produkter blev vist frem for første gang under Hong Kong High End Audio Visual Show den 6. august. Vi har endnu ikke set nogen billeder derfra, men ud fra den smule, der blev sendt ud med pressemeddelelsen, ser det unægtelig lækkert ud.

Burmester BC150. (Foto: Burmester)

BC150 – højttalere

Det er ikke meget information, vi har fået endnu. Produkterne består af mere end 95 procent tyske komponenter, og som alle Burmester-produkter er de helt og holdent håndlavet i Tyskland.

Med de nye højttalere BC150 (faktablad) har Burmester efter bedste evne proppet kvaliteterne fra flagskibet BC350 ind i en mere kompakt form. De er dog ikke ligefrem små – BC150 rager hele 143 cm op fra gulvet.

“BC150 tager klarhed og renhed inden for lyd til et nyt niveau. Den tid og målbevidsthed, vores ingeniører har brugt på udviklingen, har virkelig lønnet sig og vil kunne mærkes fra første sekund højttalerne startes op,” siger salgschef Thorsten Poenig.

Den særlige Heil-diskant kendetegner samtlige Burmester-højttalere, og BC150 er ingen undtagelse. (Foto: Burmester)

217 – pladespiller

Ud over højttalere kommer Burmester også med en helt ny pladespiller, nemlig 217 (faktablad). Den er inspireret af Burmesters allerførste pladespiller, 175, der blev lanceret så sent som i 2018. Med andre ord tog det over 40 år, før den tyske producent vovede pelsen med en egen grammofon.

Burmester 217 er udstyret med to remdrevne motorer for at modvirke små hastighedsvariationer. Sammen med en resonansfattig base fræset ud af ét stykke massivt aluminium skal det bidrage til en “exceptionelt præcis og ekstremt musikalsk gengivelse af vinylplader”.

Burmester 217 er en pladespiller, som vi forventer vil koste flere hundrede tusind kroner. (Foto: Burmester)

Den lige tonearm er monteret på en gimbal-stabilisator og har en naturligt vinklet headshell. Den er lavet af et ensrettet fiberkompositmateriale i kombination med aluminium, og nålen har Shibata-slibning, hvilket bl.a. betyder, at den kan gengive toner helt op til 45 kHz, samtidig med at det reducerer slid på pladerne.

Burmester 217 har en plademåtte af kompositlæder.

En gennemført tonearm skal bidrage til klokkeren lyd. (Foto: Burmester)

Flere produkter på vej

Burmester lover, at BC150 og 217 bare er de første af en række af nye produkter, der skal lanceres inden for de næste 12 måneder.

Priser og tilgængelighed

BC150 og 217 kan bestilles nu og er tilgængelige fra oktober for 217’s vedkommende og fra november for BC150’s.

Priserne er ikke blevet annonceret, men når vi kan se, at storebrorhøjttaleren BC350 koster over 2 millioner kroner (!) for et par, og pladespilleren 175 koster ca. 250.000 kroner, så det bliver garanteret ikke småpenge.

(Foto: Burmester)
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

0
Lyd & Billede
Scroll to Top