TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Svimlende svedigt fra Burmester

Højttalerne BC150 og pladespilleren 217 fra tyske Burmester bør få hjertet til at springe et slag over.

forfatter
Publiceret 09/08/2021 - 23:11

Når den eminente high-end-producent Burmester lancerer nye produkter, skal man spidse ører. Det sker nemlig ikke hver dag. Men nu er der to nye produkter på vej, nemlig et par højttalere, de gulvstående BC150, og den spejlblanke pladespiller 217.

Læs også Porsche Taycan: Elektrochok-agtig lydoplevelse Porsches nye super-elbil kan fås med premium-lydanlæg fra Bose eller Burmester. Vi har testet begge dele!

Hong Kong High End

Begge produkter blev vist frem for første gang under Hong Kong High End Audio Visual Show den 6. august. Vi har endnu ikke set nogen billeder derfra, men ud fra den smule, der blev sendt ud med pressemeddelelsen, ser det unægtelig lækkert ud.

Burmester BC150. (Foto: Burmester)

BC150 – højttalere

Det er ikke meget information, vi har fået endnu. Produkterne består af mere end 95 procent tyske komponenter, og som alle Burmester-produkter er de helt og holdent håndlavet i Tyskland.

Med de nye højttalere BC150 (faktablad) har Burmester efter bedste evne proppet kvaliteterne fra flagskibet BC350 ind i en mere kompakt form. De er dog ikke ligefrem små – BC150 rager hele 143 cm op fra gulvet.

“BC150 tager klarhed og renhed inden for lyd til et nyt niveau. Den tid og målbevidsthed, vores ingeniører har brugt på udviklingen, har virkelig lønnet sig og vil kunne mærkes fra første sekund højttalerne startes op,” siger salgschef Thorsten Poenig.

Den særlige Heil-diskant kendetegner samtlige Burmester-højttalere, og BC150 er ingen undtagelse. (Foto: Burmester)

217 – pladespiller

Ud over højttalere kommer Burmester også med en helt ny pladespiller, nemlig 217 (faktablad). Den er inspireret af Burmesters allerførste pladespiller, 175, der blev lanceret så sent som i 2018. Med andre ord tog det over 40 år, før den tyske producent vovede pelsen med en egen grammofon.

Burmester 217 er udstyret med to remdrevne motorer for at modvirke små hastighedsvariationer. Sammen med en resonansfattig base fræset ud af ét stykke massivt aluminium skal det bidrage til en “exceptionelt præcis og ekstremt musikalsk gengivelse af vinylplader”.

Burmester 217 er en pladespiller, som vi forventer vil koste flere hundrede tusind kroner. (Foto: Burmester)

Den lige tonearm er monteret på en gimbal-stabilisator og har en naturligt vinklet headshell. Den er lavet af et ensrettet fiberkompositmateriale i kombination med aluminium, og nålen har Shibata-slibning, hvilket bl.a. betyder, at den kan gengive toner helt op til 45 kHz, samtidig med at det reducerer slid på pladerne.

Burmester 217 har en plademåtte af kompositlæder.

En gennemført tonearm skal bidrage til klokkeren lyd. (Foto: Burmester)

Flere produkter på vej

Burmester lover, at BC150 og 217 bare er de første af en række af nye produkter, der skal lanceres inden for de næste 12 måneder.

Priser og tilgængelighed

BC150 og 217 kan bestilles nu og er tilgængelige fra oktober for 217’s vedkommende og fra november for BC150’s.

Priserne er ikke blevet annonceret, men når vi kan se, at storebrorhøjttaleren BC350 koster over 2 millioner kroner (!) for et par, og pladespilleren 175 koster ca. 250.000 kroner, så det bliver garanteret ikke småpenge.

(Foto: Burmester)

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend