TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Studiolyd i lommen

iRivers nye AK100 lagrer og spiller musik fra 24-bits lydfiler, i samme kvalitet som bruges i studiooptagelser.

forfatter
Publiceret 05/02/2013 - 14:23

De færreste musikafspillere giver dig mulighed for at spille andet end MP3 eller AAC-lydfiler. Læg hertil et par middelmådige ørepropper, og de fleste forstår, at lydkvaliteten ikke er i højsædet. Men iRiver vil det anderledes med AK100. En ganske lille bærbar afspiller, som leveres uden ørepropper eller hovedtelefoner. I stedet foreslår de, at man køber et par gode hovedtelefoner, som altid vil lyde bedre end et par ringe ørepropper.

Det specielle ved AK100 er, at den støtter afspilning af Apples ukomprimerede AIFF-lydfiler, ALAC (Apple Lossless Audio Codec) og AAC-filer, som bruges af iTunes Store og ikke mindst: Mastering Quality Sound (MQS). Lydfiler i 24-bit/192 kHz opløsning, som er tilgængelig fra HDtracks, og som holder højere teknisk kvalitet end CD-lydfiler.

Den støtter også afspilning af FLAC, OGG, WMA, MP3, WAV og APE-filer.

astell-and-kern-front-and-back

Afspilleren støtter nemlig Astell & Kern, som er navnet bag MQS-filerne, altså musik indspillet ukomprimeret i 24-bit og afspillet bit for bit af afspillerens Wolfson VW8740 24-bit/192kHz DAC.

Den kan også bruges som DAC koblet til en laptop som afspiller, og det digitale signal kan tappes fra afspillerens optiske digitaludgang og konverteres af en separat DAC. Med en intern hukommelse på 32 GB og kortplads (SD-kort) på tilsammen 96 GB, får man plads til tusindvis af højopløste MQS-filer.

Skulle man alligevel ikke være helt tilfreds med lyden, har afspilleren en fembånds equalizer, hvor man kan ændre klangbalancen efter egen smag.

Navigeringen i spillelisterne foregår på en 2,4 tommers trykfølsom skærm, og afspilleren har et lettilgængeligt volumenhjul på siden.

AK100 koster 699 USD, cirka 4.000 kroner plus moms og fragt.

mp3_iriver_ak100_h

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend