TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Stream musikken med sjæl

Med denne netværksafspiller fra Aurender forventer vi, at musikken tages til et nyt niveau.

forfatter
Publiceret 28/06/2021 - 16:51

Det er ikke mange, der har et lige så stort udvalg af stationære musikafspillere som sydkoreanske Aurender. Ingen af dem er billige; de starter ved ca. 20.000 kroner for N-100H med 2 terabyte harddisk og netværksfunktioner, mens man skal op omkring 150.000 kroner for topmodellen A30 med 10 terabyte harddisk, CD-ripper og indbygget DAC.

Nu lanceres N200, som er baseret på den næstdyreste N20, men med en noget mere simpel opbygning.

To strømforsyninger

N200 har en lineær strømforsyning med dobbelt ringkernetransformator – en til hver strømdel og lydudgang. Afspilleren har også en indbygget strømforsyning med buffer-strøm (UPS), som sikrer, at elektronik og harddiske ikke beskadiges i tilfælde af strømsvigt.

Lynhurtig hukommelse

Aurender N200 har en quad-core Intel-processor, og buffer-hukommelsen (cachen) er opgraderet med en lynhurtig 240 gigabyte NVMe-SSD, som reagerer umiddelbart og gør streaming fuldstændig gnidningsløst – uanset om man afspiller musik fra Tidal, Qobuz eller en intern harddisk.

Hvad enten man spiller musik fra harddisk, Tidal, Qobuz eller Spotify Connect, lægges playlisten nemlig til den indbyggede buffer-SSD, som i kombination med en højkvalitets USB Audio Class 2.0 digital lydudgang lover optimal overførsel af signalet videre til en digitalkonverter. Sådan en er nemlig ikke indbygget i N200, som er en ren netværksafspiller.

(Foto: Aurender)

Mulighed for to harddiske

N200 har to porte for nem installation af to 2,5 tommers SATA-harddiske (7 og 15 mm). Start med én harddisk og udvid med en ekstra om nødvendigt. Det kan selvfølgelig også være SSD’er, hvis man er allergisk over for lyden af roterende harddiske.

Et robust aluminiumchassis skal sikre optimale arbejdsbetingelser og ditto temperatur for elektronik og harddisk uden brug af blæser. Alt sammen for at give den mest støjsvage musikoplevelse.

Fleksibel app

Aurender har deres egen mobil-app til styring af produktet. Den skulle være meget hurtig og give den glattest mulige brugeroplevelse.

App’en findes både til iOS og Android-mobiler og tablets. Her kan man f.eks. søge efter artist, album eller år, og oplevelsen er den samme, hvad enten man afspiller fra harddisk, Tidal eller Qobuz. Og uanset hvor stor en musiksamling man har, lover Aurender overskuelighed med cover-art fra alle albums.

De fleste filformater understøttes, bl.a. FLAC, ALAC, AIFF, WAV og DSD (op til DSD512). Ikke et ord om MP3, men man vil nok næppe købe en så dyr afspiller til MP3-samlingen. Filer understøttes med opløsning helt op til 32 bit/384 kHz.

Pris og tilgængelighed

Aurender N200 koster ca. 50.000 kroner og kommer i salg i starten af august.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
CD-afspiller med vakuumrør McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend