Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Stream musikken med sjæl

Med denne netværksafspiller fra Aurender forventer vi, at musikken tages til et nyt niveau.

Skrevet af / 28/06/2021 - 16:51
Stream musikken med sjæl

Det er ikke mange, der har et lige så stort udvalg af stationære musikafspillere som sydkoreanske Aurender. Ingen af dem er billige; de starter ved ca. 20.000 kroner for N-100H med 2 terabyte harddisk og netværksfunktioner, mens man skal op omkring 150.000 kroner for topmodellen A30 med 10 terabyte harddisk, CD-ripper og indbygget DAC.

Nu lanceres N200, som er baseret på den næstdyreste N20, men med en noget mere simpel opbygning.

To strømforsyninger

N200 har en lineær strømforsyning med dobbelt ringkernetransformator – en til hver strømdel og lydudgang. Afspilleren har også en indbygget strømforsyning med buffer-strøm (UPS), som sikrer, at elektronik og harddiske ikke beskadiges i tilfælde af strømsvigt.

Lynhurtig hukommelse

Aurender N200 har en quad-core Intel-processor, og buffer-hukommelsen (cachen) er opgraderet med en lynhurtig 240 gigabyte NVMe-SSD, som reagerer umiddelbart og gør streaming fuldstændig gnidningsløst – uanset om man afspiller musik fra Tidal, Qobuz eller en intern harddisk.

Hvad enten man spiller musik fra harddisk, Tidal, Qobuz eller Spotify Connect, lægges playlisten nemlig til den indbyggede buffer-SSD, som i kombination med en højkvalitets USB Audio Class 2.0 digital lydudgang lover optimal overførsel af signalet videre til en digitalkonverter. Sådan en er nemlig ikke indbygget i N200, som er en ren netværksafspiller.

(Foto: Aurender)

Mulighed for to harddiske

N200 har to porte for nem installation af to 2,5 tommers SATA-harddiske (7 og 15 mm). Start med én harddisk og udvid med en ekstra om nødvendigt. Det kan selvfølgelig også være SSD’er, hvis man er allergisk over for lyden af roterende harddiske.

Et robust aluminiumchassis skal sikre optimale arbejdsbetingelser og ditto temperatur for elektronik og harddisk uden brug af blæser. Alt sammen for at give den mest støjsvage musikoplevelse.

Fleksibel app

Aurender har deres egen mobil-app til styring af produktet. Den skulle være meget hurtig og give den glattest mulige brugeroplevelse.

App’en findes både til iOS og Android-mobiler og tablets. Her kan man f.eks. søge efter artist, album eller år, og oplevelsen er den samme, hvad enten man afspiller fra harddisk, Tidal eller Qobuz. Og uanset hvor stor en musiksamling man har, lover Aurender overskuelighed med cover-art fra alle albums.

De fleste filformater understøttes, bl.a. FLAC, ALAC, AIFF, WAV og DSD (op til DSD512). Ikke et ord om MP3, men man vil nok næppe købe en så dyr afspiller til MP3-samlingen. Filer understøttes med opløsning helt op til 32 bit/384 kHz.

Pris og tilgængelighed

Aurender N200 koster ca. 50.000 kroner og kommer i salg i starten af august.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top